Idén is elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok éjszakája

2018 július 11. szerda, 14:21

Szombaton 13 órától indul el öt afrikai elefánt a 7-es főúton a lellei strandra, ahol több ezer ember előtt fürdőznek majd a tóban.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Idén is elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok éjszakája a Balatonlellei Napfény strandon – mondta Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. Szombaton 13 órától indul el öt afrikai elefánt a 7-es főúton a lellei strandra, ahol több ezer ember előtt fürdőznek majd a tóban. A legbátrabbak vagy a legszerencsésebbek fel is ülhetnek az elefántok hátára.

A további – éjfélig tartó – programok során a nézők bepillanthatnak a kulisszák mögé, találkozhatnak a művészekkel, megnézhetik az állatokat. Ugyanakkor külföldi artistákat is hívnak, lesz tűzijáték. A programban négy vidéki, a Balaton partján lévő, s egy fővárosi cirkusz vesz részt: a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, az Exit Cirkusz, az Eötvös Cirkusz és a Fővárosi Nagycirkusz.

A Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok Éjszakáján  különleges programokkal várja a cirkuszművészet szerelmeseit: kapcsolják a suffolki Henham Parkot, ahol a Recirquel Újcirkusz Társulat éppen a Párizs éjjel című előadással vendégszerepel, a Baross Imre Artistaképző végzős hallgatói mellett azok az egykori növendékek is számot adnak felkészültségükről, akik az iskola után a világ számos cirkuszában már sikerrel vendégszerepeltek, a műsoron levő Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás című program artistaművészei pedig kibővített attrakciókkal lépnek a porondra.

Forrás: MTI, Színház.org, Nagycirkusz