Fekete Péter lett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ miniszteri biztosa

2019 március 27. szerda, 17:05

Fekete Péter államtitkárt Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter kinevezte a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ miniszteri biztosának. Az államtitkár – aki a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatói székéből érkezett az EMMI-hez – március 1-től augusztus 31-ig lesz felelős miniszteri biztosként a cirkuszművészet megújításáért.

Fotó: Marjai János / MTI

Fotó: Marjai János / MTI

Folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a Fővárosi Nagycirkusz tevékenységét, ellátja az új nemzeti cirkuszépület létesítésére vonatkozó koncepció megvalósításával kapcsolatos feladatokat, ápolja és építi a hazai és nemzetközi cirkuszművészeti feladatokat, és részt vesz a művészeti ágat érintő konferenciákon. Fekete Péternek a miniszteri biztosi tevékenységéről beszámolót kell készítenie augusztus 31-ig és azt Kásler Miklósnak kell benyújtania.

Januárban a Wesselényi szalon egyik estjén Fekete Péter a Nagycirkusz kapcsán elmesélte, hogy amikor felkérték kulturális államtitkárnak a 2018-as választások után, azt mondta a manézsban a munkatársainak: “majd sietek vissza, jövök”. Akkor megígérte azt is, hogy abból a székből, ahol a levéltárakkal, a színházakkal, zenekarokkal foglalkozik, a cirkuszművészetet, az előadóművészetet is erősen “megtolják” majd. “Ha ezt a munkámat elvégeztem, jó szívvel fogok visszamenni Közép-Európa legkomolyabb cirkuszművészeti központját megépíteni” – tette hozzá akkor.

Forrás: atv.hu