Új mozgásszínházi előadást készítettek a Baross Imre Artistaképző diákjai

2019 május 22. szerda, 16:54

Hazatalálás címmel pénteken és szombaton mutatja be a Fővárosi Nagycirkusz és a Baross Imre Artistaképző Intézet közös mozgásszínházi-cirkuszi előadását a MACIVA Művésztelepén.

Fotó: Baross Imre Artistaképző Intézet

Fotó: Baross Imre Artistaképző Intézet

Az előadás egy több hónapos workshop eredményeként született meg, amelyet Stefan Haves, a Cirque du Soleil bohócmestere és casting vezetője, valamint Döbrei Dénes táncos-koreográfus tartott ez év tavaszán a Baross Imre Artistaképző Intézet és Szakgimnázium diákjai számára. A közös munka célja az volt, hogy párbeszédet hozzon létre az artistaművészet és a színházművészet között.

Az oktatók fontosnak tartották, hogy a fiatal artisták a produkció létrehozásával egy időben közelebb kerüljenek saját magukhoz, erősíteni tudják fizikai képességeiket és kreatív viszonyukat munkájukhoz.

Az előadás története szerint egy kislány elszökik otthonról és elindul a cirkuszba, de közben eltéved az erdőben és furcsa alakokkal találkozik. A darab feszültsége, hogy vajon sikerül-e megtalálnia a szüleit és a haza vezető utat vagy megmarad a rémálma és soha nem lel rá az álmában látott cirkuszra.

A Hazatalálás látványtervezője Nagy Viktória, a rendezők munkatársai Csicsely Zoltán és Megan Dooley.

Forrás: MTI, Színház.org