Sztárcsinálók – Rockopera készül Tatabányán

2017 január 20. péntek, 9:00

A hazai zenés színház egyik kiemelkedő alkotása, a Sztárcsinálók próbáival kezdték az évet a tatabányai teátrum művészei.

Nagy Viktor rendező / Fotó: Prokl Violetta

Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor az ókori Rómában játszódó rockoperája, a műfaj első hazai képviselőjeként tele van szellemes, játékos anakronizmussal, mai áthallással. Néró hatalomra kerülésének, uralkodásának és ámokfutásának történetét Nagy Viktor rendezésében február 18-tól láthatják a műfaj szerelmesei a Jászai Mari Színházban.

Az előadás főbb szerepeiben Sándor Péter, Ódor Kristóf, Jegercsik Csaba, Mikola Gergő, Erdélyi Timea, Bakonyi Csilla, Major Melinda és Szabó Emília látható.

Ajánló a darab elé:

Az első magyar rockopera története, mely tele van szellemes, játékos anakronizmusokkal, mai áthallásokkal, az ókori Rómában játszódik. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt megmérgezi felesége, az ambiciózus Agrippina, hogy helyette a fiát, Nérót ültesse a trónra. Agrippina és a fiú nevelője, Seneca azt gondolják, hogy ezt az új császárt bábként használva, a háttérből majd gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. Néró környezetéből eltávolítanak mindenkit, akik terveik útjában állnak és elkezdik a fiatal császár átnevelését. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit. Kicsapongó életmódot folytat és elteszi láb alól féltestvérét, Britannicust, akinek egyetlen bűne az, hogy tehetségesebb költő, mint ő. Seneca és Agrippina megrémülnek, de Nérót már nem lehet megállítani. Ámokfutása mindent és mindenkit maga alá temet.

További részletek itt.