Szeretünk, Viktória

Jótékonységi est a Vörösmartyban
2016 november 09. szerda, 17:30

November 21-én a székesfehérvári színházban Szeretünk, Viktória címmel zenés-táncos estet tartanak. A produkció teljes bevételét a társulat az idén húsz éves, helyi Viktória Rehabilitációs Központ javára ajánlja fel. A Vörösmarty Színház művészeti intendánsa, Matuz János a 168 Órának elmondta, körülbelül egy évtizede fonódott szorosra a kapcsolatuk a “Viktória Központtal”.

vorosmarty

– Rendezőasszisztensünk, Németh Mariann a motorja az együttműködésünknek. Ő emberbaráti érzésből, tenni vágyásból karolta fel a mozgássérülteket, és az egész teátrumot megnyerte az ügynek. Eddig már négy-öt telt házas jótékonysági estet rendeztünk a számukra. A színháztermet ingyen biztosítjuk és természetesen a művészek is ingyen lépnek fel. A jegyárakból befolyó pénzt pedig a központ működtetésére szánjuk – mondta Matuz János.

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete 1979-ben azért jött létre, hogy segítse a megyében élő sérülteket és családjaikat. Később, 1991-ben az országban először Székesfehérvárott nyithattak meg olyan központot, amely önálló életre készíti fel a gondozottakat és képviseli az érdekeiket. Nemcsak fejlesztéseket biztosítanak nekik – gyógytornát, fizikoterápiát és más szolgáltatásokat -, de a foglalkoztatásukat is próbálják megoldani.

– Ez abszolút civil szervezet, amelyet a megyei jogú önkormányzat is támogat ugyan, de szükségük van minden felajánlásra. Ezért is tekintjük missziónak, hogy melléjük álljunk – jegyezte meg Matuz János.

Forrás: 168 óra