„A Madách a második otthonom” – Nagy Sándort kérdeztük a Meseautóról

2016 november 17. csütörtök, 9:03

November 18-án a Madách Színházba is megérkezik a Meseautó című musical comedy, melynek ősbemutatója 2016 nyarán, Debrecenben volt. Nagy Sándor, a darab egyik főszereplője mesélt a próbákról és a nosztalgikus 30-as évekről.

Nagy Sándort kérdeztük:

A Szente Vajk-Galambos Attila-Bolba Tamás alkotta szerzőtrió már a negyedik bemutatójára készül a Madách Színházban. A Csoportterápia, a Poligamy és a Tanulmány a nőkről című zenés előadások után a Meseautóra esett a választásuk. A mindenki által jól ismert történetből időről időre születnek feldolgozások, ezúttal vadonatúj musical comedy készül a Madách Színház műhelyében.

Az előadásban Szűcs János bank-vezérigazgatót Nagy Sándor alakítja, aki az elmúlt hónapokban gyakorlatilag a színházban “lakott”, 9 darabban játszik csak a Madáchban, szintén főszerepben látható az októberben bemutatott Ügyes kis hazugságokban, és most újabb premierre készül.

meseauto02

Fotó: Madách Színház

“Tényleg a Madách a második otthonom, így nem meglepő, hogy az utóbbi időben a rengeteg munka miatt szinte a színházban laktam”  – mesélte a színész.

“Szeretek itt lenni, jól ismerem a díszítőket, a technikusokat, a kollégáimmal öröm együtt dolgozni. Áldásnak érzem azt is, hogy az Ügyes kis hazugságok kapcsán együtt játszhattam pl. Kerekes Évával. Nem nehéz elképzelni milyen jó színpadra lépni Szerednyey Bélával, Simon Kornéllal, Balla Eszterrel, és persze mindenkivel, hosszú a sor. A Meseautóban a főszerepet Nagy Balázzsal játsszuk felváltva, nagyon várjuk a bemutatót, igazi jutalomjátékra készülünk” – mondta.

Hozzátette, hogy az eredeti, 1934-ben készült azonos című filmet gyerekkorában látta először, majd a 2000-es évek elején a Stohl Andrással forgatott remake-et is megnézte és mindkettőt nagyon szerette.

“A Meseautó bár témájában a mai korban is abszolút megállja a helyét, nem egy modernizált előadás, a díszletek is a 30-as éveket idézik: gyönyörű és hangulatos lesz a Budapestre kihegyezett, 3D jellegű színpadkép. Szeretek nosztalgiázni, kedvelem ezt a korszakot, de a Meseautó története időtől és kortól függetlenül is aktuális. Nem is lehet másképp, hiszen a szerelem, az igazi, a nagy ő keresése örök téma. Szűcs János klasszikus hősszerelmes, mégsem egyszerű karakter, van benne kihívás. Kitalál valamit és külső megerősítésekkel kell eljutnia a céljáig, miközben – nem titok, egy ponton kudarcot is vall. Zeneileg viszont a produkció kap egy modernebb hangzást, hiszen a filmből is ismert slágeren, a ‘Meseautón’ kívül a darabban elhangzó dalok kifejezett mai hangszereléssel készültek.”

Nagy Sándor kitért arra is, hogy Szente Vajk rendezővel milyen gördülékenyen megy a munka. „Szeretünk együtt dolgozni, egyformán gondolkozunk a színjátszásról. De amellett, hogy családias a hangulat és nagy szerepet kap a humor a próbákon, Vajk rendkívül felkészülten rendez, óramű pontossággal tudja kinek mi a dolga a színpadon, mikor, mi fog történni.„

meseauto01

Fotó: Madách Színház

Ajánló a darab elé:

Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Szűcs szemet vet a lányra, ezért az autót, mint nyereményt szállíttatja a lány lakására, maga pedig sofőrnek ajánlkozik. Azokat a jól ismert, híres mondatokat, mint „egy a párna, egy a részvény”, vagy „a, mint Aladár, l, mint Ladár” sodró lendületű dalok kísérik, és természetesen fenn az égben az angyalok vigyáznak ránk!

A főbb szerepeket Nagy Sándor, Nagy Balázs, Molnár Nikolett, Simon Boglárka, Simon Kornél, Szerednyey Béla, Magyar Attila alakítja. A díszletet Túri Erzsébet tervezi, a jelmezeket Kovács Yvette Alidának köszönhetjük, a koreográfiát Túri Lajos jegyzi, a világítástervező Madarász ‘Madár’ János. Az előadást Szente Vajk rendezi.

A Madách Színház akár csak az elmúlt években, ezúttal is lelkesen tesz eleget küldetésének, hogy új magyar zenés darabokkal örvendeztesse meg a hazai közönséget.

Bemutató: November 18.

Vass Kata / Színház.org