Jubileum a Madáchban – Jön a 200. Mamma! Mia

2016 november 23. szerda, 14:42

November 23-án, szerdán este 200. alkalommal kerül színre a Madách Színházban a világhírű ABBA-musical. A jubileumi előadásban minden szereplő színre lép.

A darab sikerességét mutatja, hogy eddig 6 kontinens 40 országában játszották az eredeti produkciót, 21 nyelvre fordították le és több mint 60 millió ember látta már. A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia!-t. Így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhetett a darab a magyar nézők elé.

mamma2

Az előadást hármas szereposztásban játsszák: Donna Sheridant Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta alakítja, Sam Carmichaelt Nagy Balázs, Sasvári Sándor és Stohl András játssza. Donna lányát Muri Enikő és Simon Boglárka, Billt Hajdu István és Szerednyey Béla, Harryt pedig Molnár László és Weil Róbert formálja meg.

A kétszázadik előadáson minden szereplő színre lép.

Tihanyi Ákos koreográfus és Molnár Ferenc koreográfus-asszisztens e jeles alkalomból pedig vállalkoztak arra, hogy videó-workshop keretében megtanítják a koreográfia egyik részletét a vállalkozó kedvű nézőknek.

Ha jól megy, bátran kipróbálhatják tudásukat a Mamma Mia! előadás végén, a színpadon..

„…Ennek a nagyszerű darabnak a sikere egyrészt a több szálon futó szerelmi történetben rejlik, másrészt abban, hogy a szöveg tökéletesen illeszkedik a dalokhoz. A bonyolult szülő-gyermek viszonyról ad élethű képet a szerző, Catherine Johnson, és bár ellentmondásos és drámai feszültségekkel teli kapcsolatot jár körül, de mindezt vígjátéki keretben és gyönyörű környezetben teszi. A tanulság? Talán az, hogy minden konfliktust fel lehet oldani…” – fogalmazott Szirtes Tamás rendező annak idején a Mamma! Mia kapcsán.

A Madách Színház előadását Budapesten és a Szegedi Szabadtéri Játékokon eddig összesen 204 800 néző látta!