Egyházi Géza: „Megvan az aktualitása az Evita történetének”

2016 november 30. szerda, 11:18

Hétvégén mutatták be a Szegedi Nemzeti Színházban Andrew Lloyd Webber világhírű musicaljét, az Evitát. Juronics Tamás rendezésében Juan Peront Egyházi Géza alakítja, aki szerepéről mesélt a Szegedma hírportálnak. Lapszemle.

A darabot nyáron már láthatta a közönség, akkor a a Szabad Tér Színház és a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésében mutatták be a Margitszigeten..

November végén a produkció megérkezett kőszínházba is, a premiert pedig nagy siker övezte és a Juan Peront életre keltő Egyházi Géza szerint a szabadtéri előadásnál ezúttal még átütőbb erejű lett Evita drámája, tekintve, hogy a távolságok nem engedik elszállni a történet mondanivalóját.

Evita - Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Evita – Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

“Ebben a forrongó világban mindig megvan az aktualitása az Evita történetének. Egy nagyon szomorú darabról van szó, sok humort valóban nem kell várni az előadástól, mégis helyenként vannak olyan szórakoztató részek, melyek valamelyes vidámságot csempésznek az előadásba. Bízom benne, hogy a közönség nagy sikerrel fogadja majd!” – mesélte a színész.

Hozzátette, hogy kiállását tekintve valóban a legjobb musical, hiszen egy olyan Webber-műről beszélünk, mely már az opera műfaji sajátosságait súrolja.

“Ekkora tánckar, ilyen profi operakórus, nem dolgozik egyetlen más produkciónál sem. Külön szerencséje a történetnek, hogy a közönség ki van éhezve erre a műfajra.” – fogalmazott Egyházi Géza, aki gondolatait azzal zárta: “Szerintem az Evita egy olyan musical, amely a színház falai között is jól megél.”

Evita - Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Evita – Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Az Evita rendező-koreográfusa Juronics Tamás, a címszerepet Radnay Csilla és Török Anna játssza váltott szereposztásban. Che-t Sándor Péter, Juan Perónt pedig Egyházi Géza alakítja.

Forrás: Szegedma.hu