Heti bevételi rekordot döntött a Hamilton című Broadway-musical

2016 december 02. péntek, 17:10

Heti bevételi rekordot döntött a Hamilton című, számos díjjal kitüntetett Broadway-musical: a múlt héten nyolc előadásból 3,3 millió dolláros (975 millió forintos) bevétel született.

A Broadway League színházi szervezet közlése szerint a Hamilton ezzel megdöntötte a Wicked című boszorkányos musical 2013-as rekordját: annak a darabnak kilenc előadásából egy hét alatt 3,2 millió dolláros bevételt könyvelhettek el.

Hamilton

Hamilton

A Lin-Manuel Miranda által szerzett musical, amely bemutatásakor azonnal viharos sikert aratott a Broadwayn, az amerikai függetlenségi háború hősének, az Egyesült Államok egyik alapító atyjának és első pénzügyminiszterének, Alexander Hamiltonnak a történetét meséli el. A rap, jazz és hip-hop dalbetétben bővelkedő darab  2015 júliusa óta fut a Richard Rogers Színházban.

hamilton

A musical a jegyárakkal is rekordot döntött, mivel 988 dollárral (292 ezer forinttal) a darab jegyzi a színházi pénztárnál legdrágábban eladott prémium színházjegy rekordját. A viszonteladóknál ennél jóval magasabbra is szöktek a jegyárak. Júliusban az utolsó olyan előadásra, amelyben színpadra lépett a sikerdarab szerzője és főszereplője, Lin-Manuel Miranda, 6500 (1,8 millió forint) és 6600 dollárért (1,83 millió forint) keltek el jegyek online portálokon, amire még nem volt példa az amerikai színházak történetében.
A Hamiltont többek között tizenegy Tony-díjjal, egy Grammy- és egy Pulitzer-díjjal is kitüntették. – írta az MTI.