MusicalNeked: Megalakult Magyarország első musical-improvizációs formációja

2016 december 05. hétfő, 12:58

A Balla Eszter, Szinetár Dóra, Feke Pál, Nagy Sándor, Simon Kornél és Szerednyey Béla alkotta csapat Szente Vajk rendező vezetésével és Erős Csaba zenei közreműködésével egyedülálló zenés műfajt teremt.

plakat

2016 júliusában a Magyar Teátrumi Társaság tusványosi színházi sátrában mutatkozott be a különleges zenés produkció, a MusicalNeked. Az előadás ott Tusnád, a musical címet viselte.

A produkció a jól ismert színpadi improvizációs formát zenés változatban állítja színpadra. A produkciót ott és akkor négy színész – Balla Eszter, Nagy Sándor, Feke Pál, Simon Kornél – , egy zenész – Erős Csaba – és egy rendező – Szente Vajk – hozta létre. Azóta Szinetár Dóra és Szerednyey Béla is csatlakozott a MusicalNeked csapatához.

Az erdélyi bemutató bebizonyította, hogy ezt a színpadi műfajt érdemes fejleszteni, az előadásokat folytatni és eljuttatni minél több helyre.

Improvizáció és musical? Musical és improvizáció? Improvizáció, a musical… Improvizációs musical… Ismételgethetjük, de ez úgy jó, ahogy van. Az improvizáció és a musical olyan színes egyveleget képes alkotni, mely új színt hoz a hazai színházi palettára. Egy briliáns rendező, hat fantasztikus színész és egy zongorista. Ennyi kellett ahhoz, hogy Magyarország első improvizációs musical társulata létrejöjjön.

A MusicalNeked produkció szerethetőségének alappillére, hogy – miközben zenélnek, énekelnek és rögtönöznek -, előadásukba beleszövik az adott helyszín, esemény történetét, jelenét, múltját, érdekességeit. Még az megesik, hogy a közönséget is bevonják a műsorba.

Az erdélyi bemutatkozás után nem kellett sokat várni első magyarországi bemutatóra sem, melynek helyszíne Békéscsaba.

A MusicalNeked első anyaországi előadásával bemutatja a Békéscsaba, a musical című produkciót. 2016. december 20-án a MusicalNeked formáció, ezúttal Balla Eszter, Szinetár Dóra, Nagy Sándor és Simon Kornél, Békéscsabára érkezik és Szente Vajk helyben rögtönzött rendezésében bemutatja a legnagyobb musical slágerekkel színesített improvizációs fergeteget, melynek alapját Békéscsaba városa és annak történetei, hagyományai adják. A produkcióban zongorán közreműködik Erős Csaba.

A MusicalNeked célja, hogy a zenés improvizáció minél több helyre meghívást kapjon, és megénekelhesse a lehető legtöbb települési, intézményi, céges közösség történetét.