Bálint András rendezésében mutatták be a My Fair Lady-t Veszprémben

2016 december 11. vasárnap, 17:16

A Veszprémi Petőfi Színház Bálint András rendezésében mutatta be december 9-én a My Fair Lady című musicalt.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Hatvan éve, New Yorkban volt a premierje Alan Jay Lerner és Frederick Loewe művének, a My Fair Ladynek, amely George Bernard Shaw klasszikus darabjából, a Pygmalionból készült. A musical őrzi az eredeti mű szellemét, gúnyos társadalomkritikáját, a tanár-tanítvány viszony sokszínű ábrázolását.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A történet szinte mindenki számára ismerős: Henry Higgins, az érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A veszprémi előadást Bálint András Kossuth- és Jászai-díjas, érdemes művész rendezi. “A Pygmalion-ban kétszer is játszottam, voltam Higgins professzor és Pickering ezredes, és különleges kihívás számomra, hogy Veszprémben megrendezhetem ezt a bájos zenés játékot” – nyilatkozta.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Az előadásban Henry Higginst Oberfrank Pál, Mrs. Higginst Esztergályos Cecília, Eliza Doolittle-t Kusnyér Anna, Pickering ezredest Kőrösi Csaba, Mrs. Pierce-et Módri Györgyi, Alfred P. Doolittle-t Szombathy Gyula alakítja, a további szerepekben Nagyhegyesi Zoltán, Soltis Eleonóra, Nyirkó István és Máté P. Gábor látható. A premiert december 9-én tartották a Veszprémi Petőfi Színházban.