7 Golden Globe-díjra jelölték a Kaliforniai álom című musicalfilmet

2016 december 14. szerda, 13:34

Hétfő délután bejelentették a 74. Golden Globe-díjra jelöltek listáját. Az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült romantikus zenés alkotás, a Kaliforniai álom 7 jelölést zsebelt be.

A legjobb film musical vagy vígjáték, a legjobb rendező, legjobb színész musical vagy vígjátékban, legjobb színésznő musical vagy vígjátékban, legjobb forgatókönyv, legjobb eredeti filmzene, legjobb eredeti dal ’City of Stars’ kategóriákban jelölték. Damien Chazelle mesterműve, a mozgókép története, Los Angeles városa és az álmaikért küzdő művészek előtt tiszteleg. A film egy zenész és egy feltörekvő színésznő szerelmi történetén keresztül enged betekintést Hollywood pezsgő világába.

La La Land

Damien Chazelle varázslatos képi világú filmje egyre közelebb kerül az Oscar-díjhoz. A Torontói Filmfesztivál Közönségdíjas alkotását a múlt héten a New York-i filmkritikusok 2016 legjobb filmjének választották meg, vasárnap pedig az Amerikai Filmkritikusok Díjátadóján vehettek át 8 díjat az alkotók, köztük a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv és legjobb dal kategóriákban.

Emma Stone és Ryan Gosling

A 74. Golden Globe-díjátadó gálát 2017. január 8-án rendezik meg.

A Kaliforniai álom december 29-től látható a hazai mozik műsorán, egyes mozikban már karácsonytól – szinkronnal és felirattal is.