Meryl Streep és Dick Van Dyke is játszik a Mary Poppins-film folytatásában

2016 december 24. szombat, 14:50

A 91 éves Dick Van Dyke, az 1964-es Mary Poppins-film kéményseprője is feltűnik a Disney-stúdióban készülő folytatásban.

“A szereposztás nagyszerű” – árulta el a színész, hiszen a filmben Emily Blunt mellett Angela Lansbury-t és Meryl Streep-et is láthatjuk majd.

Dick Van Dyke és Julie Andrews

“Nagyszerű a szereposztás”:

Az idős színész maga erősítette meg a hírt, amely szerint szerepelni fog a 2018. december 25-én mozikba kerülő Mary Poppins visszatér című produkcióban, amelynek Emily Blunt lesz a főszereplője – írja a BBC News.

“Nagyszerű a szereposztás – Meryl Streep, Angela Lansbury és a srác a Hamiltonból” – jegyezte meg tréfásan Van Dyke.

A musicalben Blunt a csodálatos nevelőnőt alakítja. Lin-Manuel Miranda, a bombasikerrel játszott és 11 Tony-díjjal elismert Broadway-musical, a Hamilton szerzője és főszereplője pedig Jack, a lámpagyújtogató szerepét játssza. A film szereplőgárdáját erősíti Meryl Streep is egy epizódszerepben.

Dick Van Dyke: “Muszáj aktívnak maradni

Van Dyke – aki Burtöt, a kéményseprőt alakította a filmklasszikusban – elmondta, esze ágában sincs visszavonulni. Mint fogalmazott: “azt hiszem, ez a legrosszabb, amit az ember tehet. Néhányan, akik mégis megteszik, hirtelen megöregednek. Én azt gondolom, hogy muszáj aktívnak maradni”.

A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A Disney évek óta dolgozik a folytatáson. A csodálatos nevelőnőről szóló új mozit Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán.

A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi a dalszövegíró Scott Wittmannel.

Emily Blunt és Julie Andrews, fotó: Hollywood Reporter

Mary-ről és a készülő folytatásról:

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P. L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között további hét regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks-család kalandjairól.

A Mary Poppins visszatér az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőttek és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresi egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst.

Forrás: MTI, Színház.org