„Simply the best” – Musical készül Tina Turner életéről

2016 december 29. csütörtök, 9:00

A többszörös Grammy-díjas énekesnőről hamarosan musical készül. Tina Turner december közepén találkozott a zenés darab kreatív stábjával, a premiert 2018-ra tervezik.

A produkció érdekessége, hogy a Mamma! Mia és a Vaslady című filmeket is jegyző Phyllida Lloyd rendezi. A koreográfiát Nicholas Skilbeck készíti, az ősbemutató írója pedig Katori Hall. December 16-án a 77 éves ‘Rock ‘n’ Roll Királynő’ Londonban találkozott az alkotókkal és el is kezdték a közös munkát.

Turner a megbeszélés után úgy fogalmazott: “Évek óta dolgozunk a musicalen, de csak most jelenthetem ki, hogy a szerzőkkel való közös utazásunk a következő fejezetéhez érkezett, készülünk a bemutatóra. Csodálatos és kreatív team vesz körül, külön öröm együttműködni Katorival és Phyllida-val. London egyébként is speciális helyet foglal el a szívemben, jó ide visszatérni.”

Az alkotók szerint Tina Turner ikonikus dalaival elképesztő energiát és inspirációt nyújt az önéletrajzi történet színpadra állításához. A musical bemutatója a West Enden lesz 2018-ban a holland producer, Joop van den Ende vezényletével.

Turner a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockénekesnőjének számít, a Rolling Stone Magazin beválogatta minden idők 100 legmeghatározóbb énekese közé. Albumai világszerte mintegy 200 millió példányban keltek el, és több koncertjegyet adott el, mint bármely más előadó a történelemben. Tina Turner, eredeti nevén Anna Mae Bullock energikus színpadi előadásmódjáról, erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról is közismert.

Vass Kata / Színház.org