A Balkán kobra az év első bemutatója Békéscsabán

2017 január 06. péntek, 14:13

A Balkán kobra lesz az év első bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban, a zenés komédiát január 13-án mutatják be Katkó Ferenc rendezésében.

“Szükség van olyan darabokra, amelyek önfeledt szórakoztatást nyújtanak a nézőknek” – mondta a bemutatóról szóló békéscsabai sajtótájékoztatón a rendező, aki nyolc évig élt Szerbiában, ismeri és szereti a balkáni világot és zenét.

Hozzátette, Magyarországon főleg Emir Kusturica Macska-jaj című filmjére gondolnak az emberek, ha a Balkánról hallanak, a színházba is ezt a világot, életérzést próbálják majd becsempészni.

A Balkán kobráról:

A mű Ivan Kusan Galócza című darabján alapul, ám míg az a harmincas években játszódik, Tasnádi István átdolgozása a kilencvenes évekbe helyezi a történetet.

A zenés komédia főszereplői a mindennel üzletelő férj, az őt unó feleség, a pénzért bármire hajlandó paraszt, egy nő szerelméért szintén bármire képes rendőr és nem utolsósorban a balkáni háborút megjárt – alig látó, ám szemüveget nem hordó – bérgyilkos, Kobra. Az “alkohol- és pénzmámorban úszó balkáni komédiában” a feleség minden eszközt bevetve próbál megszabadulni dúsgazdag férjétől.

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

A főbb szerepekben Csomós Lajos, Komáromi Anett, Gulyás Attila, Czitor Attila és Tege Antal lesz látható.

A darab zenéjét Kucsera Géza szabadkai zeneművész, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának zenei igazgatója szerezte kifejezetten a békéscsabai előadáshoz. A jelmezt és a díszletet Bujdosó Nóra tervezte.

Az előadást a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal koprodukcióban mutatják be. A békéscsabai teátrum három éve dolgozik együtt az aradi színházzal, most a beregszászit is igyekeznek bevonni ebbe a körbe – mondta a rendező.

Forrás: Színház.org, MTI