Készül a Passio XXI – Alföldi Róbert kiválasztotta a táncosokat

A szereplők is meséltek a műről
2017 január 11. szerda, 14:12

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Alföldi Róbert rendezése, a Passio XXI című zenés dráma.

Kiválogatták a táncosokat és a szereplők is meséltek a készülő produkcióról, ami  április 9-én, a Budapest Sportarénában debütál.

A rendező, Alföldi Róbert Gergye Krisztián és Kugler Zsolt koreográfusokkal együtt személyesen válogatta ki azokat a táncosokat hétvégén, akik a főbb szerepeket alakító Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Feke Pál, Pápai Erika, László Zsolt, Fekete Ernő és Tóth Gabi mellett színpadra lépnek a különleges produkcióban.

Júdás megformálója, Stohl András így mesélt a műről a darabot beharangozó sajtótájékoztatón:

A PassioXXI színháztörténeti előadásnak ígérkezik:

Alföldi Róbert formabontó színpadképpel, nagyzenekari kísérettel és 150 táncossal viszi színre a bibliai történetet Székely Csaba tollából. A darab úgy követi végig Jézus szenvedéstörténetét, mintha az események napjainkban zajlanának. Arra a kérdésre is keresi a választ: mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk. Bár a történet követi a hagyományos passiójátékok szerkezetét és elemeit, Alföldi Róbert rendezésében hangsúlyt kapnak az egyéni tragédiák, az emberi dráma.

László Zsolt Kajafást alakítja, ő is megszólalt a produkcióval kapcsolatban:

Zenés mű születik:

Az előadásban hallható az elmúlt évek-évtizedek néhány nagy slágere, több generáció kedvencei. A dalszövegek úgy simulnak a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Ezáltal huszonévesek is felmenőik is egyaránt találni fognak a PASSIÓ XXI-ben olyan tartalmat, ami kifejezetten hozzájuk szól.

Jézus szerepében Szabó Kimmel Tamás látható, a színész így vélekedik a Passio XXI-ről:

Az előadásban az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartva, ám áthangszerelve csendülnek fel a fiatalabb korosztály nagy kedvencei és a legnépszerűbb mainstream dalok. Az előadás zenei kíséretét az Óbudai Danubia Zenekar valamint rockzenészek adják elő.

A táncos castingba pedig fotókon keresztül pillanthatunk be: