Idén nyáron is műsoron lesz az EVITA musical a Margitszigeti Nagyszínpadon

2017 január 22. vasárnap, 14:56

A tavalyi év egyik legnagyobb sikere az EVITA musical volt. Jó hír azoknak, akik lemaradtak róla, és azoknak, akik szeretnék újra átélni az élményt: idén augusztusban újra műsorra tűzik a Margitszigeti Nagyszínpadon.

A jegyvásárlás néhány héten belül indul!

Az Eva Perón alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis musical Juronics Tamás új rendezésében került színre a legkiválóbb hazai sztárok közreműködésével. A kőszínházi bemutatót novemberben tartották a Szegedi Nemzeti Színházban.

Visszajövök és millióké leszek” – mondta Eva Perón (Evita), az argentin miniszterelnök felesége halála előtt, aki a szegénységből önerőből felemelkedve olyan életet élt, amely mintaként szolgálhat mindannyiunk számára. Emléke máig tovább él, rendkívüli alakját pedig a zseniális szerzőpáros, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice népszerű musicalje, valamint a Madonna főszereplésével ebből készült film tette világszerte mindenki számára ismertté.

Fotó: Éder Vera

Nem csoda, hogy az 1980-as első magyarországi bemutatót követően, amely a Margitszigeten volt, minden évtizedben színpadra állították a Szabadtéri Színpadon, ugyanis örök értékeivel, az emberi sorsok megható ábrázolásával valamint nagyhatású zenéjével is a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik.

2017 nyarán, a Margitszigeti Nagyszínpadon újra repertoáron lesz a népszerű musical. A címszerepet Radnay Csilla alakítja, Che Guevaraként Sándor Péter, Juan Perón szerepében Egyházi Géza látható.

Fotó: Éder Vera

Kis Evita-határozó, avagy a musical margitszigeti története

1980. augusztus 14-én volt az ősbemutató a Margitszigeti Vörösmarty Kertmoziban, a Rock Színház előadásában. A musical Miklós Tibor fordításában, Katona Imre és Mátis Lilla rendezésében állították színre, a főszerepet Kováts Kriszta játszotta. Perón szerepében Harmath Albertet láthatták a nézők, Che szerepét Szakácsi Sándor formálta meg, Magaldit Szolnoki Tibor, Perón szeretőjét Eszményi Viktória alakította. Az előadást többször, több helyszínen felújították, a Rock Színház több száz alkalommal adta elő, és másfél évtizedes fennállásának végéig műsoron tartotta.
– Az 1994-es bemutató Várkonyi Mátyás rendezésében (Korcsmáros György rendezése alapján) került színre a Margitszigeti Nagyszínpadon, szintén a Rock Színház előadásában. Különleges módon a címszerepet és Che Guevarát is külföldi, meghívott színművész játszotta: előbbit Claire Moore, utóbbit George F. Hemigway.
– A Szabad Tér Színház legutóbbi bemutatójára 2009-ben került sor a Győri Nemzeti Színházzal közös produkcióként. Molnár László rendezésében a címszerepet kettős alakításban láthatta a közönség: Szűcs Kingával és Berkes Gabriellával. Che és Perón szerepében Forgács Péter és Tóth Sándor mutatkozott be.
– A legújabb évtized Evitáját 2016. július 8-án mutatták be a Szegedi Nemzeti Színházzal közös előadásként, Juronics Tamás rendezésében.