Quimby, Tankcsapda és Kispál-dalok Alföldi Passiójában

2017 január 25. szerda, 8:37

A legnépszerűbb magyar együttesek dalai lesznek hallhatók az Alföldi Róbert rendezésében április 9-én a Budapest Sportarénában színpadra kerülő Passió XXI-ben.

11 sztárzenekar: az Anna and the Barbies, a Quimby, a Kispál és a Borz, Péterfy Bori és a Love Band, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, a BioRoBoT, a Subscribe, az Esti Kornél, a Pokolgép és az Ocho Macho szerzeményei is felcsendülnek a zenés drámában.

Formabontó színpadkép, nagyzenekari kíséret, 150 táncos és a mai magyar slágerek a Passió XXI színészeinek előadásában!

– Jézus lázadó volt, és zenében a rock is tulajdonképpen a lázadás jelképe. Sokan alapítottak rockzenekart világmegváltó szándékkal. Ez a műfaj ráadásul képes arra, hogy mélyebb tartalmakat közvetítsen, mint egy nyári sláger, és könnyen örökzöld marad, vagyis mondanivalója nem kopik el. Ezért döntöttem úgy, hogy elsősorban mai magyar rockzenekarok dalait használom fel az előadáshoz – mondta az író, Székely Csaba.

A dalszövegek úgy simulnak majd a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Az alkotók az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartják, ám a szerzemények áthangszerelve, nagyzenekari kísérettel csendülnek majd fel. Az ismert együttesek dalait a Passió XXI főszereplői, Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Feke Pál, Tóth Gabi, Pápai Erika, László Zsolt, Fekete Ernő és Jordán Tamás éneklik.

A Passió XXI úgy követi végig a bibliai történetet, mintha az események napjainkban zajlanának. Arra a kérdésre is keresi a választ: mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk. Bár a történet követi a hagyományos passiójátékok szerkezetét és elemeit, Alföldi Róbert rendezésében hangsúlyt kapnak az egyéni tragédiák, az emberi dráma.

Alföldi Róbert hangsúlyozta: a passió története olyan alaptörténet, ami mindannyiunk életét meghatározza, amelyből előbújt az egész európai kultúra. Ennek köszönhetően mindenki számára szolgál mondanivalóval. A Passió XXI kizárólag egy alkalommal, Virágvasárnap, április 9-én látható a Budapest Sportarénában.