Elton John ír musicalt Az ördög Pradát visel című filmből

2017 január 27. péntek, 17:48

A Tony-díjas Sir Elton John rajong a könyvért és a Meryl Streep főszereplésével készült filmes adaptációért, így azonnal igent mondott a felkérésre. A zeneszerző Paul Rudnickkal közösen készíti a történet színpadi verzióját.

Sir Elton az elmúlt évtizedekben pop zenei karrierje mellett nagysikerű musicalek szerzőjeként a Broadway-t és a világ zenés színházait is meghódította, ő írta az Oroszlánkirályt, az Aida-t, és a Billy Elliot-ot is.

Az ördög Pradát visel című film Lauren Weisenberg 2003-as könyvén alapult, az azonos című musical pedig szintén egy divatmagazin főnökéről szól, aki gyakorlatilag pokollá teszi gyakornokainak életét. A történetet az írónő saját tapasztalatai, a Vogue magazinnál töltött évei ihlették, és bár nem hangzik el, de egyértelmű, hogy Miranda karakterét a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour inspirálta.

Sir Elton John úgy fogalmazott: „Rendkívül izgalmasnak tartom, hogy újragondolhatom a sztorit musicalként. Rajongója vagyok a filmnek és a divat világát is imádom. A feladat tökéletesen passzol, alig várom, hogy elkezdjük a munkát.”

A forgatókönyvet Paul Rudnick írja.

Színház.org

 

 
 

Kapcsolódó anyagok