Az intimitásé és a humoré lesz a főszerep az Ének az esőben kőszínházi bemutatóján

2017 február 07. kedd, 15:22

Míg a Szegedi Szabadtéri Színpadon a látvány, addig a Budapesti Operettszínházban az intimitás, a finom gesztusok és a humor kapja a főszerepet az Ének az esőben című darabban a február 17-i fővárosi premieren.


Tavaly augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be a Budapesti Operettszínházzal közösen az Ének az esőben musicalt amelyet a nyár folyamán öt alkalommal játszottak.


Harangozó Gyula, a darab rendezője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában kifejtette, hogy mindig “nagy falat”, amikor egy 1000 négyzetméteres színpadról kell bevinni egy előadást a kőszínházba, és adaptálni az operettszínház adta lehetőségekhez, a színpadtechnikához és a színpadra férő létszámhoz. A februártól látható előadás azonban valójában a darab magja, ezt “dúsították fel” és egészítették ki a szegedi bemutatóra mind létszám, mind látvány tekintetében.

Az egyik szereposztásban Don Lockwoodot alakító Gömöri András Máté színművész elmondta, hogy természetesen egészen más technikákra van szükség ahhoz, hogy egy nagy színpadot megtöltsenek, de nagyon élvezik, hogy a kőszínház lehetőségeit kihasználva most több humorral, fűszerrel lehet megtölteni az előadást, hiszen egy szabadtéri színpadon sokkal kevésbé tud érvényesülni a színészi játék finomsága.

A világhírű, 1952-es film ihlette előadásban feltűnik mások mellett Peller Károly, Adorjáni Bálint, Serbán Attila, Szinetár Dóra, Gálvölgyi János, Kerényi Miklós Máté és Szulák Andrea is.

Fotó: Szegedi Szabadteri

A történetről:

Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről. A némafilmek sztárja, Don Lockwood és állandó partnere Lina Lamont életük első hangos mozijára készülnek, ám kiderül, hogy Lina hangja elviselhetetlen a vásznon. Don barátja, Cosmo Brown a feltörekvő fiatal színésznőt, Kathy Selden-t javasolja hangdublőrnek, akibe természetesen beleszeret a sármos színész.
Az eredeti 1952-es film hatalmas sikerre tett szert a Nacio Herb Brown eredeti Hollywood-i zenéjének, a Comden-Green szerzőpáros romantikus történetének és Fried szellemes szövegeinek köszönhetően. A lehengerlő szteppjelenetekkel és klasszikus slágerekkel fűszerezett darab, a Szegedi Szabadtéri Játékokkal közös produkcióban februárban érkezik a Nagymező utcába.

Forrás: MTI, Operettszínház, Színház.org