Mary Poppins Returns – Elkezdődött a musicalfilm forgatása

2017 február 18. szombat, 10:30

A múlt héten vette kezdetét a kaliforniai Shepperton Studiosban a Disney 1964-es klasszikusa, a Mary Poppins folytatásának forgatása. A filmben Emily Blunt és Lin-Manuel Miranda játssza a főszerepet, rendezője Rob Marshall.

A Mary Poppins Returns bemutatója 2018 karácsonyára várható.

Kik a szereplők?

A film további szereplői Ben Whisaw (Spectre – A Fantom visszatér), Emily Mortimer (A leleményes Hugo) és Julie Walters (Harry Potter-sorozat), valamint Colin Firth (A király beszéde) és Meryl Streep (Florence – A tökéletlen hang). Feltűnik továbbá az eredeti film férfi főszereplője, Dick Van Dyke is egy kisebb, ám annál jelentősebb szerepben.

A Mary Poppins Returnsben három új Banks-gyereket ismerhetünk meg, akiket Pixie Davies (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei), Nathanael Saleh (Trónok harca) és – első filmszerepében – Joel Dawson alakít.

A film producere Marshall mellett az Emmy-díjas és Golden Globe-jelölt John DeLuca (Chicago), illetve az Oscar- és Tony-jelölt, Emmy- és Golden Globe-nyertes Marc Platt (Kaliforniai álom).

Lin-Manuel Miranda

Mary-ről és a folytatásról

A Mary Poppins Returns a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik (akárcsak ez eredeti regény), és P.L. Travers további hét könyvének gazdag tartalmából is merít. A történet szerint Michael (Whisaw) és Jane (Mortimer) immáron felnőttek; a férfi három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel (Walters) a Cherry Tree Lane-en lakik. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins (Blunt) ismét felbukkan a Banks család életében, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack (Miranda) segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját. Mary Poppins számos új, színes és bohókás szereplőnek is bemutatja a gyerekeket, köztük különc kuzinjának, Topsynak (Streep).

P.L. Travers  1934-ben ismerette meg a világgal a gyakorlatias dadust a magyarul A Csudálatos Mary címen megjelent könyvében, aminek filmváltozatát a Disney 1964-ben mutatta be (a magyar nézők 1986-tól láthatták).

A Robert Stevenson rendezésében, Julie Andrews és Dick Van Dyke főszereplésével készült alkotás a legnagyobb kasszasiker volt abban az évben; 13 Oscar-díjra jelölték, s ötöt el is nyert. Mary Poppins további kalandjai, melyek 1935 és 1988 között születettek, azonban csak írott formában léteznek mindmáig.