Játékfilm készül Az Oroszlánkirályból

2017 február 24. péntek, 10:17

A kétszeres Tony-díjas James Earl Jones ismét visszatér legendás szerepében, ő alakítja Mufasa-t a Disney következő élőszereplős produkciójában, Az Oroszlánkirályban.


1994-ben mutatták be Az Oroszlánkirály című rajzfilmet. A Disney úgy döntött, hogy folytatva a hagyományt, élőszereplős feldolgozást készít a ma már legendás filmből. Ám addig is hátra van idei “nagy dobásuk”, a Szépség és a Szörnyeteg feldolgozása Emma Watsonnal és a Dan Stevens-szel a főszerepben, mely márciusban debütál a mozikban.

Mufasa/James Earl Jones

Az alkotók azt ígérik, akárcsak a Szépség és a Szörnyeteg esetében, Az Oroszlánkirály újraértelmezésében is az eredeti dalok hallhatók majd, azaz Sir Elton John, Hans Zimmer és Tim Rice slágerei.

A ’94-es rajzfilmben James Earl Jones hangján szólalt meg az oroszlánok királya Mufasa, és pár napja kiderült, a hamarosan készülő filmben is ő alakítja majd a karaktert. Azt is nyilvánosságra hozták, hogy Simbát a Golden Globe-díjas Donald Glover játssza. A zenés produkciót A Dzsungel könyvét is jegyző Jon Favreau rendezi.

Az Oroszlánkirály című rajzfilm nagysikerű bemutatója után pár évvel színpadon is életre kelt a csodálatos történet, a Broadwayn minden idők legsikeresebb színházi előadása lett az adaptáció a 6,2 milliárd dolláros – vagyis 1506 milliárd forintos – bevételével, és jelenleg is repertoáron szerepel a Minskoff Theatre-ben.

Vass Kata / Színház.org