Párizs macskaköves utcáin járunk: Edith Piaf-est Veszprémben

2017 február 25. szombat, 14:15

Váradi Eszter Sára és Keller János – a Vörösmarty Színház művészei – hosszú évek során több feldolgozásban is játszottak együtt Piaf életútját bemutató darabokban. Február 26-án és március 30-án a Veszprémi Petőfi Színházban lépnek színpadra “Nem bánok semmit se…” című Piaf előadásukkal.


Több, mint 100 éve született Edith Piaf. Sanzonjait mégis a mai napig játsszák a rádiók, évfordulója kapcsán világszerte stadionok teltek meg az ő dalaiból összeállított koncerteken.

Hogy mi a titka?

Talán a szenvedéllyel fűtött zene, hogy tudjuk a legtöbb számot az énekesnő életének saját történetei inspirálták vagy, hogy egy-egy érzést olyan nyers őszinteséggel fogalmaznak meg a dalok, hogy a bőrünk alá hatol?

Párizs macskaköves utcáin járunk:

Edith Piaf legendás élete mindig foglalkoztatta az embereket.

Váradi Eszter Sára és Keller János – a Vörösmarty Színház művészei – hosszú évek során több feldolgozásban is játszottak együtt Piaf életútját bemutató darabokban.

Ezzel az előadással a nézőket is szeretnék elröpíteni Párizs macskaköves utcáira, hogy képet kaphassanak a legendás előadóművészről, és barátairól, szerelmeiről, mindazokról, akik pályáját segítették, s akik maguk is a korszak kiemelkedő egyéniségei voltak, mint Yves Montand, vagy Charles Aznavour.
Az előadásban megszólalnak a leghíresebb sanzonok, mint például: a Mylord, a Rózsaszínű élet, a Himnusz a szerelemhez , vagy a Hulló falevél…

“Nem bánok semmit se…”:

Szereposztás

Edith Piaf: Váradi Eszter Sára
A férfi: Keller János

Közreműködők

Zongorán kísér: Réti Anikó
Harmonikán játszik: Cserta Gábor

Bemutató: február 26.