Már próbálják a My Fair Lady-t Sopronban

2017 március 05. vasárnap, 17:18

A Soproni Petőfi Színházban megtartották a  My Fair Lady olvasópróbáját. A musicalt Radó Denise rendezésében április 1-jén mutatják be.

A Soproni Petőfi Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójának köszönhetően  nagyszabású, látványos, zenekaros, énekkarral megerősített előadás készül majd a műfaj elismert színészeinek közreműködésével. A leghűségesebb városban Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea, Mikó István, a soproni társulat tagjai mellett Kisfaludy Zsófia is színpadra lép. Visszatér a teátrumba Nagy Gábor is.

Radó Denise Szolnokon már színpadra állította a musicalt nemrég. Mint mondta, még nem fordult elő vele olyan, hogy egy futó darabját újra megrendezze, ez is izgalmas feladat számára.  Azt viszont hozzátette, a színészek személyisége, az itteni csapat összetétele miatt biztos, hogy más lesz a soproni előadás, mint a szolnoki. Hozzáfűzte, Schwajda György fordítását használják a munkához.

Fotók: Torma Sándor

Az előadásban Henry Higginset, a fonetika professzorát a Jászai-díjas Szolnoki Tibor alakítja, aki hármas szereposztásban Szolnokon is színpadra lép.

Eliza Doolitle, a virágáruslány Kisfaludy Zsófia lesz, aki először játszik Sopronban. A fiatal színész és énekesnő több zenés produkcióban szerepel, a Madách Színházban, az Operettszínházban, a Győri Nemzeti Színházban is találkozhatnak vele, turnézott külföldön is különböző darabokkal.

A soproni My Fair Ladyben Alfred P. Doolitle csatornatisztító szerepében a Jászai-díjas Mikó István látható. Az egykori színházalapító-igazgató, színművész mindig szívesen jön játszani a városba. Ezzel a szereppel még nem találkozott a pályafutása során.

Mrs. Pearce, Higgins házvezetőnője a musicalben a szintén Jászai-díjas Zsadon Andrea lesz. Az operett műfaj elismertszínésznője is kedveli várost, ahol többször lépett már fel.

A darabban Pickering ezredest Nagy Gábor formálja meg. A népszerű színész tizenöt évig játszott Sopronban, és örömmel tér vissza a színházba.

Fotók: Torma Sándor

Mrs. Higgins bőrébe a Jászai-, Aase- és Déryné–díjas Horváth Zsuzsa bújik.  Freddy szerepében Savanyu Gergely látható, Szőcs Erika pedig Mrs. Eynsford–Hillt alakítja a produkcióban, amelyben színpadra lépSárdy Zoltán, Major Zsolt, Farkas Tamás, Horváth László, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila és Kiss Noró is.

A musical ismét feladatot ad majd a Sopron Balett tagjainak, a koreográfus ezúttal a Harangozó-díjas Sebestyén Csaba. A zenei vezető és karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész, a díszlet- és jelmeztervező pedig a Jászai-díjas Csík György.