Kihirdették A Notre Dame-i toronyőr szereposztását

2017 március 10. péntek, 15:35

A Notre Dame-i toronyőrt még sosem adták elő ilyen körülmények között. Az is kiderült, hogy a Quasimodo-t játszó Veréb Tamás és az Esmeraldát alakító Vágó Bernadett, valamint Muri Enikő mellett kik állnak majd színpadra a nagyszabású műben.Varázslatos párizsi forgatag fogadja majd a nézőt A Notre Dame-i toronyőr előadásain. Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre Szegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából.

A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is.

A Disney-rajzfilmből készült musicalről:

Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára. Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Az alkotókról, szereplőkről:

Az előadást Kerényi Miklós Gábor KERO rendezi, a főszerepet pedig a nemrég Magyarország legsokoldalúbb előadójának választott Veréb Tamás játssza. Pár hete már Esmeraldáról is lehullt a lepel. A rendező elmondta: Muri Enikő és Vágó Bernadett lesznek, akik megszemélyesítik a gyönyörű és kedves, csábító táncával mindenkit az ujja köré csavaró cigánylányt. “Enci évek óta fontos és közönségkedvenc szerepeket játszik az Operettszínházban, alakította már többek közt a Ghost, az Elfújta a szél, a Fame és a Szép nyári nap főbb karaktereit. Ahogyan Veréb Tomit is nagyon szeretik a nézők például a Mozartban és a Rómeó és Júliában játszott karaktereiért. Külön öröm, hogy kettejükre most plusz reflektorfény irányul a Sztárban sztár műsorban nyújtott lenyűgöző teljesítményük miatt” – hangsúlyozta KERO

Vágó Bernadett pár hónappal ezelőtt már A Notre Dame-i toronyőr dalszövegírójának is bemutatkozhatott, amikor Stephen Schwartz Magyarországon járt. “Az Oscar-díjas szerző ámulva hallgatta Detti előadását. Szinte evidens, hogy őt is kiválasztottuk Esmeralda szerepére, hiszen korábban számos hősnő hangját adta klasszikus Disney-filmekben” – mondta a musical rendezője.

Előadások: 2017. augusztus 11., 12., 13., (esőnap: aug. 14., 15.), 18., 19., 20. (esőnap: aug. 21., 22.)

Vágó Bernadett, Muri Enikő

 
A Notre Dame-i Toronyőr
musical két részben
Zeneszerző: Alan Menken
Dalszövegíró: Stephen Schwartz
 Író: Peter Parnell
Készült Victor Hugo regénye alapján, a Disney film betétdalait felhasználva
Vezényel: Makláry László, Hermann Szabolcs
Quasimodo Veréb Tamás 
Esmeralda Muri Enikő Vágó Bernadett
Claude Frollo Szabó P.Szilveszter /Szomor György
Phoebus de Martin kapitány Kocsis Dénes / Szerényi László
Clopin Trouillefou – a cigányok királya Mészáros Árpád Zsolt / Homonnay Zsolt
Fredric Charlus hadnagy
Gömöri András Máté / Horváth Dániel
Szent Aphrodisius Csuha Lajos
Vízköpő oroszlán Ottlik Ádám
Vízköpő Manó Vágó Zsuzsi
Vízköpő Kiméra Szerémy Dániel
Jehan Frollo – Claude öccse
Horváth Dániel / Gömöri András Máté
Közreműködik:
a Budapesti Operettszínház Musical együttese, Zenekara
valamint 
a  MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei,
Kaszkadőrök, Artisták

Zenei vezető: Makláry László
Karigazgató: Drucker Péter
Világítástervező: Somfai Péter
Rendezőasszisztens: PányikTamás
Játékmester: Angyal Márta
Tánc és Játékmester: Lénárt Gábor
Vetítés: Bori Tamás
Zenei munkatársak:
Axmann Péter, Déri Judit, Mihalics János, Puskás Dóra, Szekeres László
Díszlettervező: Khell Csörsz
Jelmeztervező: Velich Rita
Koreográfus: Duda Éva
Rendező: KERO®