Újra műsoron A nyomorultak a Madách Színházban

2017 március 11. szombat, 12:18

Les Misérables – A nyomorultak március 11-től újra a Madách Színház műsorán szerepel. Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg csodálatos műve, Szirtes Tamás rendezésében elevenedik meg a színpadon.

A musicalben mások mellett Miller Zoltánt, Tóth Attilát, Zöld Csabát, Debreczeny Csabát, Egyházi Gézát, Feke Pált, Fejszés Attilát, Sándor Pétert, Tóth Andit, Sáfár Mónikát, Balogh Annát, Nagy Sándort, Weil Róbertet, Simon Boglárkát, Baranyai Annamáriát, Foki Veronikát,  Tóth Angelikát, Vágó Bernadettet és Vikidál Gyulát láthatják.

Les Misérables – A nyomorultak/Vikidál Gyula, Zöld Csaba, fotó: Madách Színház

2016 tavaszán mutatta be a Madách Színház Les Misérables – A nyomorultak című musicalt, melyről a rendező, Szirtes Tamás így mesélt a premier után:

“Hihetetlen, hogy mennyit változtunk 17 év alatt. Az elmúlt évtizedekben rengeteget tanultunk a zenés műfajról, amely energiát, tehetséget és fegyelmet egyaránt megkövetel. Ha az erők egyesülnek és a színházi elemek – a képzőművészet, a zene, az irodalom, a tánc, a színészet, azaz valójában mindaz, ami a kultúrában szép és erős – együttműködnek, akkor páratlan és megismételhetetlen élményt tudunk nyújtani. Büszke vagyok arra, hogy a Madách Színház képes erre. A nyomorultakban a színház minden embere és részlege szerepet vállalt, a legapróbb részletek is a helyén voltak. “ – mondta.

Az előadás idén tavasszal március 27-ig lesz repertoáron a Madáchban.

Les Misérables – A nyomorultak/Miller Zoltán, Beale Emma, fotó: Madách Színház

Les Misérables – A nyomorultak:

Victor Hugo másfél évszázada született, hatalmas ívű, megrendítő regényének méltó zenés színpadi adaptációja Boublil és Schönberg világhírű szerzeménye, amelynek ma már szintén jelentős a múltja és világszerte óriási a sikere.

A musicalt a londoni ősbemutatója óta eltelt három évtizedben a világ 42 országában játszották, lefordították 22 nyelvre, és díjai között szerepel a Laurence Olivier-, Tony-, valamint a Grammy-díj is.
Les Misérables - A nyomorultak/Sándor Péter, fotó: Madách Színház

Les Misérables – A nyomorultak/Sándor Péter, fotó: Madách Színház

Schönberg áradó, az emberi lélek legmélyebb regisztereit megérintő zenéje új minőséget ad a regényben feltáruló szenvedélynek, szabadságvágynak, fájdalomnak és emberszeretetnek. „Lélekre hangszerelve” kelti életre a 19. század forrongó, nyugtalan Franciaországának hányatott sorsú, emblematikus alakjait, az álmaiktól megfosztott, összetört életeket.
Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében. Szavaik erejét Miklós Tibor kivételes szépségű fordítása adja.