Muriel esküvője: Új musical születik a 90-es évek kultfilmjéből

2017 március 16. csütörtök, 17:21

1994-ben mutatták be a Muriel esküvője című ausztrál filmet, melynek főszerepét Toni Collette alakította. A film alapján készült musical premierjét novemberben Sydney-ben tartják.

A darabot az Ed Mirvish Színházban játsszák 2018 tavaszától, de még idén ősszel műsorra tűzik a Sydney Theatre Company jóvoltából. A 94-es film forgatókönyvírója és rendezője, PJ Hogan is dolgozik a musical szövegkönyvén, és akárcsak a ma már kultikus filmben, a színdarabban is rengeteg ABBA dal szerepel majd, de új számok is bekerülnek a show-ba, Kate Miller-Heidke és Keir Nuttall tollából. A zenés előadást Simon Phillips rendezi és az alkotók azt ígérik ez lesz a következő színházi évad nagy dobása Sydney-ben.

A történetről:

Muriel unalmas, kisvárosi életet él. Egyetlen szenvedélye van: Az ABBA. Éjjel nappal a zenjüket hallgatja.  Életét apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. Egész nap a tökéletes esküvőjéről álmodozik, a tökéletes fehér ruhával és a megkülönböztetett figyelemmel. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével. Amikor azonban látszólag minden összejön és megtalálja a „tökéletes„ vőlegényt is, valahogy minden rosszra fordul…​

Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok