Rekordot döntött A szépség és a szörnyeteg musical

2017 március 23. csütörtök, 16:48

Minden idők legjobb nyitóhétvégi eredményét produkálta 170 millió dollárra becsült bevétellel a családi filmek kategóriájában A szépség és a szörnyeteg musical az észak-amerikai mozikban.

Az eddigi rekordot ebben a kategóriában a Szenilla nyomában tartotta 135 millió dolláros tavalyi nyitóhétvégi bevételével. A hajdani animációs film élőszereplős változata megdöntött több más rekordot is: minden idők legtöbb bevételét hozó márciusi premierjét produkálta, az idei premierek között is a legjobban szerepelt eddig.

 A Walt Disney filmstúdió 160 millió dollárból forgatott zenés mesefilmjére külföldön már 180 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Egy vezető filmpiaci szakértő szerint a film tartalmával – a melegszállal – kapcsolatban egyes országokban felmerült viták nem ártottak a produkciónak, sőt csak növelték az érdeklődést iránta. A rendező szerint ugyanis Gaston fegyverhordozója, LeFou  a Disney történetének első meleg karaktere. Bár a történetben semmi nincs, ami akárcsak utalna is erre…

A comScore-nak dolgozó Paul Dergarabedian egyébként azt jósolja, hogy a film globális bevétele el fogja érni az egymilliárd dollárt.

 A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.

A film a Disney animációs klasszikusának élőszereplős adaptációja, amelyben a régi, ismert dalok új hangszerelésben hallhatók, megőrizvén az eredeti kísérőzenét. A szépség és a szörnyeteget március 23-án mutatják be a hazai mozikban.

Forrás: MTI, Színház.org