Arany Kotta Díj: nyert a Vesztegzár a Grand Hotelben és A nyomorultak is

2017 március 27. hétfő, 14:28

A Viva la Musical! szavazásán a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása nyerte el a„Legjobb új vidéki musicalprodukció” díját. Arany Kotta Díjat kapott még a Les Misérables – A nyomorultak című musical, Szabó P. Szilveszter és Peller Anna is.

Idén másodszorra ítélték oda a Legjobb új vidéki musicalprodukció díját, melyet a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátéka nyert el. A végeredmény a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján született meg. A szakmai zsűri tagjai Kékkovács Mara és Ágoston Katalin színművésznők, valamint Somlai Valéria zongoraművész volt.

Szente Vajk átveszi az Arany Kotta Díjat (Fotó: A-Team/Ignácz Bence)

Szente Vajk átveszi az Arany Kotta Díjat (Fotó: A-Team/Ignácz Bence)

Az Arany Kotta Díjat március 25-én vette át Szente Vajk rendező és a társulat, egy musicalválogatás, a Száguld az élet című előadás keretén belül . Az esten Gubik Petra és Szomor György mellett a Budapesti Operettszínház művészei, Földes Tamás és Füredi Nikolett is felléptek. A Száguld az élet című musicalválogatásban olyan darabokból hallhattak részleteket, mint a Monte Cristo grófja, a Rómeó és Júlia, aFame, a Mozart!, az Elisabeth és természetesen a Vesztegzár a Grand Hotelben a vendégek és a Békéscsabai Jókai Színház művészei, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Liszi Melinda, Nagy Róbert, Ragány Misa, Szente Éva, Tatár Bianka, Vadász Gábor és Csonka Dóra előadásában.

Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója átveszi az Arany Kotta-díjat

Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója átveszi az Arany Kotta-díjat

 A Viva la Musical! idei Arany Kotta Díjának nyertesei:

Legjobb új musicalprodukció

LES MISÉRABLES – A NYOMORULTAK – MADÁCH SZÍNHÁZ
Rendező: SZIRTES TAMÁS

 Legjobb musicalszínész új musicalprodukcióban

SZABÓ P. SZILVESZTER
(Marie Antoinette – Budapesti Operettszínház)

 Legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban

PELLER ANNA
(Nők az idegösszeomlás szélén – Budapesti Operettszínház)

 Legjobb új vidéki musicalprodukció

VESZTEGZÁR A GRAND HOTELBEN – BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ
Rendező: Szente Vajk

A legjobb új musicalprodukció kategóriában összesítésben második helyen holtversenyben két Operettszínházas produkció, a Marie Antoinette (r. Kerényi Miklós Gábor) és a Nők az idegösszeomlás szélén (r. Réthly Attila), harmadik helyen pedig szintén a Budapesti Operettszínház előadása, a Virágot Algernonnak (r. Somogyi Szilárd) végzett. A szakmai zsűri ezen felül kiemelte az Anyád kínja (Orfeum, r. Tallós Rita) című produkciót, a közönség pedig jelentős számú szavazattal támogatta a Magyar Színház A muzsika hangja (r. Eperjes Károly) és a Magyar Állami Operaház Billy Elliot (r. Szirtes Tamás) című előadásait is.

A legjobb musicalszínész kategóriában az összesített szavazatok alapján második helyen Pavletits Béla (Sugar, Van aki forrón szereti), harmadik helyen pedig Veréb Tamás (Marie Antoinette) végzett. A közönségtől kiemelkedően sok szavazatot kapott Vass Szilárd (A padlás), Egyházi Géza (Evita) valamint Sándor Péter (A nyomorultak, Jézus Krisztus Szupersztár, Evita). A szakmai zsűri ezen felül még különleges elismeréssel illette Mészáros Árpád Zsolt (Nők az idegösszeomlás szélén) teljesítményét is.

A legjobb musicalszínésznő kategóriában az összesítésben Gubik Petra (Marie Antoinette, Vesztegzár a Grand Hotelben, Nők az idegösszeomlás szélén) végzett a dobogó második fokán, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Györgyi Anna (Anyád kínja), Kékkovács Mara (Virágot Algernonnak) és Vágó Zsuzsi (Marie Antoinette) között. A közönségszavazásban szép eredménnyel zártak még Fekete Linda (A padlás), Vágó Bernadett (Marie Antoinette), illetve Polyák Lilla (Marie Antoinette) művésznők is.

Idén másodszorra ítélték oda a Legjobb új vidéki musicalprodukció díját. Az összesítésben a második helyezett a szombathelyi Weöres Sándor Színház A padlás (r. Horgas Ádám), a harmadik pedig a Győri Nemzeti Színház A muzsika hangja (r. Szűcs Gábor) című előadása lett. A közönségszavazásban előkelő helyen végzett a Szegedi Nemzeti Színház Evita előadása (r. Juronics Tamás), melyet a Budapesti Nyári Fesztiválon láthatott a közönség, illetve a debreceni Csokonai Színház Made in Hungária (r. Mészáros Tibor) produkciója.

Forrás: Viva la Musical!

 
 

Kapcsolódó anyagok