Így készülnek a Madáchban a Szerelmünk, Shakespeare fesztiválra

2017 március 29. szerda, 8:29

Hegedűs D. Géza, Kerényi Imre, Stohl András, Zsámbéki Gábor és Szirtes Tamás a Madách Színház videójában arról beszél, miért Shakespeare a színházi életük meghatározója.

Az én Shakespeare-em sorozatban mindannyian a személyes élményeiket, történeteiket mesélik majd el a Szerelmünk, Shakespeare fesztiválon, június 9-től a Madách Színházban!

Madách Színház – Az én Shakespeare-em:

A Madách Színház a Szerelmes Shakespeare című darabjának bemutatójához kapcsolódva június 9. és július 16. között nagyszabású eseménysorozatot tervez, amely főhajtás Shakespeare előtt, színészek, rendezők, zenészek, táncművészek, irodalomtörténészek bevonásával. A fesztivál célja, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg, vagy akár fedezzék fel újra Shakespeare műveit, a programban előadás, zenés performansz, táncos est, romkocsmázás, dalnokverseny, fotókiállítás és Az én Shakespeare-em címmel 14 estéből álló beszélgetéssorozat is lesz.

A fesztiválon Molnár Ferenc, Tihanyi Ákos és Velekei László koreográfus három Shakespeare mű esszenciáját álmodják színpadra modern táncban elmesélve, a Madách Színház tánckarának előadásában. Hiszen a Szerelem, a Létezés összetettségének, 400 éves igazságaira ma is rátalálhatunk magunkban, csakúgy, mint a Szentivánéji álom, a Rómeó és Júlia, valamint a Csókolj meg, Katám! halhatatlan szereplői… A Shakespeare, ahogy nekünk tetszik című program június 12-én és 13-án, illetve 24-én lesz látható.

Részlet a készülő produkcióból:

A több mint egy hónapig tartó Szerelmünk, Shakespeare fesztiválon olyan alkotók, irodalmárok, színházi szakemberek, újságírók vesznek részt, mint Bálint András, Bárdos András, Csizmadia Tibor, dr. Kállay Géza, dr. Takács Ferenc, Hajdu István, Hegedűs D. Géza, Jordán Tamás, Kerényi Imre, Kocsák Tibor, Krizsó Szilvia, László Zsolt, M. Tóth Géza, Magyar Attila, Molnár Ferenc, Nádasdy Ádám, Stohl András, Szabó T. Anna, Szikora János, Szilágyi Bálint, Szirtes Tamás, Tihanyi Ákos, Veiszer Alinda, Velekei László, Zsámbéki Gábor