Webber és Elton John készít animációs filmet a József és a színes szélesvásznú álomkabátból

2017 április 06. csütörtök, 16:37

Andrew Lloyd Webber és Sir Elton John a zenés darab animációs verzióján dolgozik. A világhírű brit zeneszerző még az 1960-as években írta a musicalt kollégiumi szobatársával, Tim Rice-szal, a darab azóta bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák.

Andrew Lloyd Webber és Elton John

Andrew Lloyd Webber és Elton John

A márciusi Las Vegas-i CinemaCon nevű eseményen jelentették be, hogy családi animációs filmet forgatnak a musicalből, a produkcióban részt vesz Webber és Sir Elton John cége, a Really Useful Group és a Rocket Pictures is. Azt is elárulták, hogy a filmben új dalokat is hallhatnak majd a nézők. A szereplőkről, a bemutató dátumáról még nincs hír.

Magyarországon a József és színes szélesvásznú álomkabát című előadás a Madách Színházban látható mások mellett Serbán Attila, Puskás Péter és Solti Ádám főszereplésével. Andrew Lloyd Webber és sok éven át vele együtt dolgozó alkotó társa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára.

Felnőttpukkasztó, szertelen művet alkottak belőle, amely 1967-ben oratorikus formában került színre. Már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. “Felnőtt” színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. A darab az Off-Broadway-re 1982-ben érkezett meg. Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata.

Színház.org