Minden amit az új Mary Poppins filmről tudni kell

2017 április 11. kedd, 17:17

Már forgatják a Mary Poppins Returns című filmet, mely a Disney 1964-es Marry Poppins című klasszikusának folytatása. A bemutató 2018 karácsonyára várható. A héten újabb részletek derültek ki a készülő produkcióról.

A történetről:

A Mary Poppins Returns 25 évvel az eredeti film után játszódik Londonban, az 1930-as években. Michael és Jane Banks felnőttek, Michael három gyermek édesapja és továbbra is a Cseresznyefa utcában lakik. Miután az egykori kisfiúnak súlyos veszteséggel kell szembenéznie, megérkezik hozzájuk Mary Poppins, és különleges varázsképességeivel, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját. Mary Poppins számos új, színes és bohókás szereplőnek is bemutatja a gyerekeket, köztük különc kuzinjának, Topsynak.

A szereposztásról:

Mary Poppinst az az Emily Blunt kelti életre, aki zenés filmben is bizonyított már, hiszen szerepelt a Vadregény című musicalben.

Az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Lin-Manuel Miranda, a Broadway egyik legsikeresebb darabjának, a Hamiltonnak szerzője játssza Jacket.

A P.L. Travers eredeti történetének jól ismert karakterét, Balloon Lady-t a csodálatos Angela Lansburry alakítja.

Feltűnik továbbá az eredeti film férfi főszereplője, Dick Van Dyke is egy kisebb, ám annál jelentősebb szerepben.

A látvány:

Egyelőre csupán egy fotó jelent meg a forgatásról, a képen Emily Blunt látható Mary jelmezében. A fotóból pedig arra következtetünk, hogy a folytatásban is megmaradnak a korhű jelmezek, sőt, a dadus kosztümje sem változik, az elmaradhatatlan virágos kalap és kesztyű, valamint a titkokat rejtő vászontáska is szerepet kap az új részben.

A zenéről:

A Mary Poppins Returns-ben új dalokat is hallhatunk majd, az már biztos, hogy a Hajlakk című musicalből is ismert Marc Shaiman és Scott Witmann dalszerzők dolgoznak a számokon.

A Mary Poppins Returns rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben.

P.L. Travers  1934-ben ismerette meg a világgal a gyakorlatias dadust a magyarul A Csudálatos Mary címen megjelent könyvében, aminek filmváltozatát a Disney 1964-ben mutatta be (a magyar nézők 1986-tól láthatták).