Bette Midlerrel mutatták be a Hello, Dolly!-t New York-ban

2017 április 22. szombat, 16:16

„Vedd fel az estélyidet és ünnepeljük Bette Midlert!” – írja a Broadway.com. A Hello, Dolly! premierjét április 20-án tartották New Yorkban.

A musicalre már ősszel, pár nap alatt elkapkodták a jegyeket. Jerry Hermann klasszikus, 1964-es musicaljének felújított változatának előbemutatóját március 15-én, a Shubert Theatre-ben már megtartották. A Hello, Dolly! rendezője a Tony-díjas Jerry Zaks, koreográfusa a szintén Tony-díjas Warren Carlyle, a hivatalos premierre április 20-án került sor. A 2017-es remake-ben Dolly Gallagher Levi-t Bette Midler alakítja.

A siker persze előre garantálható, és nem csak azért mert a Hello, Dolly! legendás darab, hanem azért is, mert ’Miss M’, ahogy a nézők szólítják Midlert, évek óta nem szerepelt Broadway-előadásban.

A történetben egy középkorú özvegyasszony házasságközvetítéssel foglalkozik, de mikor egy számára is megfelelő férfi fordul hozzá, hogy keressen neki feleséget, elhatározza, hogy ezúttal megkaparintja magának…

Dolly csillogó jelmezét a Broadwayn Ginger Rogers, Martha Raye, Betty Grable és Ethel Merman is magára ölthette az elmúlt évtizedekben. A musical filmes adaptációjában Barbra Streisand játszotta Dolly Levit, partnere a feledhetetlen Walter Matthau volt.

Színház.org