Gyereknapi programok Szegeden A Notre Dame-i toronyőr jegyében

2017 május 16. kedd, 17:27

A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség. A Notre Dame-i toronyőr augusztus 11-én debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A bemutató kapcsán gyereknapi programokat is szerveznek Szegeden.

 

REÖK gyereknap A Notre Dame-i toronyőr jegyében május 27-én 12 órától:

“Gyere és legyél részese a francia bazári forgatagnak a REÖK előtti udvaron. Kifestünk Esmeraldának vagy Quasimodónak, sőt, ruháikba is belebújtatunk. Kóstolj ízletes francia csemegéket, trikolór vattacukrot! Ne hagyd otthon a kreativitásod sem, hisz együtt, közösen megfestjük a Notre Dame csodálatos rózsaablakát, ami aztán a Reök-palota mellett pompázik majd. Délután Veréb Tamás és Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház művészei szórakoztatnak a Notre Dame-i főhősök dalaival, este pedig elhozzuk neked magát a lenyűgöző párizsi katedrálist: fényjátékkal alternatív tárlatvezetést tartunk a csodálatos gótikus építményről.”

A musical 2017. augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án kel életre Szegeden a Dóm téren, a főbb szerepekben Gubik Petra és Veréb Tamás látható.

Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre Szegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából. Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára. Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat…