Készül a nagysikerű Mamma Mia! második része

2017 május 23. kedd, 16:35

A hír igaz: Folytatást kap a Mamma Mia! A Mamma Mia 2: Here We Go Again című filmet jövő nyáron mutatják be.

A USA Today cikkében arra emlékeztet, hogy a 2008-as ABBA-musical elképesztő sikerét számokban is mérhetjük, hiszen a film bevétele már átlépte a 609 millió dollárt.

Az alkotók elárulták, a folytatásban természetesen ezúttal is Mery Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard és Colin Firth játsszák majd a főszerepet. Az ABBA legendás tagjai, Benny Andersson és Björn Ulvaeus, ezúttal is producerként, valamint zeneszerzőként vesznek részt a munkában. A bevált recepten sem változtatnak, a történet újra Görögországban játszódik. Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy Ol Parker ül majd a rendezői székbe.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutatót 2014-ben tartották, azóta is ez a teátrum egyik legsikeresebb darabja.

Az eredeti produkciót először Londonban Judy Craymer, Richard East és Björn Ulvaeus vitte színre a Littlestar előadásaként, a Universal együttműködésével.

Eddig 14 nyelvre fordították le. Világszerte több mint 54 millióan látták a produkciót, rekorder lett a legrövidebb idő alatt a legtöbb városban bemutatott musicalek között.

A Mamma Mia! musicalből 2008-ban készült el a ma már kultikus film, mely a 10 éves jubileumra kap folytatást.