Musical készül a Pretty Woman-ből, Cher-ről, Alanis Morisette-ről és az Aranyoskámból

2017 június 08. csütörtök, 15:30

A hét elején Cher bejelentette, az életéről szóló musicalt 2018-ban mutatják be a Broadwayn. Nem ő az egyetlen énekesnő, akinek a dalait zenés előadásban hallhatjuk. Alanis Morissette pályája is megihlette a musical szerzőket. Ráadásul két világhírű film zenés adaptációja is készül, így hamarosan a Pretty Woman és az Aranyoskám története is színházban kelhet életre.

Cher

A következő New York-i színházi évad egyik legnagyobb dobása lehet a Cher életét feldolgozó musical. A díva elárulta, hogy a produkciót az a Jason Moore rendezi, aki az Avenue Q-t is színpadra álmodta annak idején. A darabban az énekesnő legnagyobb slágereit hallhatják majd a nézők. Premier 2018-ban!

Alanis Morissette

A kanadai Alanis Morissette a 90-es évek egyik legnagyobb kedvence volt, Jagged Little Pill című albumát ’95-ben korszakalkotónak nevezték a kritikusok, a lemezből több mint 30 millió példány kelt el. Az énekesnőről is zenés produkció készül hamarosan, az előadás vázát a legendás korong dalai, illetve Alanis élete adja. A musical szintén 2018-ban debütál, Cambridge-ben!

Richard Gere, Julia Roberts

Két híres film adaptációja készül

Garry Marshall 1990-ben forgatott, mára már kultikussá vált filmje Julia Roberts-szel és Richard Gere-rel a Broadwayn kel életre, de vélhetően csak 2019-ben. A Pretty Woman musicalt Jerry Mitchell rendezi, aki elárulta, már zajlik a casting. A direktor úgy véli, a női főszereplő kiválasztásával nem lesz egyszerű a feladatuk, Vivan megformálójának ugyanis tökéletesen kell énekelnie, a darabban szereplő 23 dalból, 8-at ő énekel. Olyan színésznőt keresnek, aki emellett vicces, feltűnő egyéniség és még táncolni is tud. A romantikus történethez Bryan Adams és Jim Wallace írja a zenét.

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman 1982-ben az Aranyoskám című filmmel visszavonhatatlanul belépett a legnagyobb Hollywood-i sztárok közé. A filmben a színész játssza Michael Dorsey-t, illetve Dorothy Michaels-t. Hoffman az egyik legjobb női karaktert hozta abban a produkcióban, melyben mások mellett Jessica Lange és Bill Murray is szerepet kapott. Sydney Pollack zseniális filmjét most színpadra alkalmazzák, az azonos című musical főszerepét a Tony-jelölt Santino Fontana játssza.

Színház.org