Cyndi Lauper is írt dalt a Dolgozó lányból készülő Broadway-musicalbe

2017 június 11. vasárnap, 17:37

A Grammy- és Tony-díjas Cyndi Lauper írja a betétdalokat a Dolgozó lány című nyolcvanas évekbeli vígjáték nyomán készülő Broadway-musicalhez.

A zenés darab produkciós cégei, a Fox Stage és az Aged In Wood kedden jelentették be, hogy Mike Nichols filmjének musicaladaptációján dolgoznak. A darabot a Broadwayn mutatják majd be. Az előadáshoz a kétszeres Grammy-díjas, emellett Lauper Emmy- és Tony-díjas amerikai énekesnő, dalszövegíró, zeneszerző, színésznő írja a dalokat, a szövegkönyvet pedig Kim Rosenstock díjnyertes színműíróra bízták. A bemutató dátumát még nem tűzték ki.


A Dolgozó lányt 1988-ban forgatta Nichols Melanie Griffith főszereplésével. A színésznő az ambiciózus titkárnőt, Tesst alakította, akire egy eredeti ötletének köszönhetően nagy jövő vár a vállalatnál, ahol dolgozik. Gátlástalan főnöke (Sigourney Weaver) viszont ki akarja semmizni.

Mikor azonban eltöri a lábát, ezért egy időre távol kell maradnia az irodájától, Tess vakmerően beugrik helyette és átveszi a szerepét. A sztárszereposztásban Harrison Ford, John Cusack, Oliver Platt, Kevin Spacey, Olympia Dukakis és David Duchovny is feltűnt.