Átadták a Tony-díjakat: Bette Midler lett a legjobb musicalszínésznő

2017 június 14. szerda, 11:04

Vasárnap este New York-ban, a Radio City Music Hall-ban rendezték meg a Tony-díjátadó gálát, a színházi szakma legrangosabb eseményét. Az est házigazdája Kevin Spacey volt, a legtöbb díjat az itthon viszonylag ismeretlen Dear Evan Hansen című musical kapta, míg a legjobb színésznőnek járó trófeát Bette Midler vehette át a Hello, Dolly! főszerepéért.

fotó: Billboard

A hétvégi gála legnagyobb nyertese a Dear Evan Hansen musical, mely kamaszokról, egy tinédzser fiú beilleszkedési problémáiról szól. A darabot hat díjjal is jutalmazták, köztük a legjobb színésznek járó Tony-díjjal, melyet a főszereplő, Ben Platt kapott meg. A legjobb mellékszereplő színésznők mezőnyében is ez a produkció, illetve a fiatal srác édesanyját alakító Rachel Bay Jones győzött. De a Dear Evan Hansen lett a legjobb musical is.

A legjobb színdarab idén J. T. Rogers Oslo című drámája, mely az 1993-as közel-keleti béketárgyalásokról szól.

A legjobb musicalszínésznőnek választott Bette Midler köszönőbeszédében hangsúlyozta, hogy mennyire szereti, hogy ebben a régivágású, klasszikus előadásban léphet színpadra estéről-estére, és elismerte nagyon kemény munkán van túl. A Hello, Dolly! életének fontos állomása.

Az idei életműdíjat a 86 éves James Earl Jonesnak nyújtották át.

Forrás: Playbill.com, Színház.org