Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Egy régi kedvenc a Városmajorban!

2017 július 01. szombat, 11:40

Július 8-án Tasnádi Csaba rendezésében, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában érkezik a Városmajori Szabadtéri Színpadra a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról rockmusical.

Menni kéne…”, „Ringasd el magad…” „Hogyan mondjam el neked” – szinte nincs is ember, aki legalább életében egyszer ne hallotta volna ezeket az ikonikus dalokat, ne dúdolta volna ezeket a dallamokat, ne táncolt volna rá egy füstös házibuliban önfeledten, ne érezte volna azt élete egy adott pillanatában: róla szólnak.

Fotók: Sirkó Eszter

Már több mint negyven év telt el az első hazai rockmusical bemutatója óta, népszerűsége azonban nem fakul, az alaptörténethez pedig – egy férfi keres egy nőt a montanai rockfesztivál monumentális kulisszái között – egyre újabb és újabb jelentések társulnak, a szüzsé gazdagodik, árnyalódik, vagy bizonyos rétegeiben egyszerűen átalakul korunk változásainak hatására.

Fotók: Sirkó Eszter

Mert a szerelem, a veszteség, a felelősségtudat, a felszabadulás vágya, a buli, a „dobjuk el az agyunkat” kívánása – örökérvényű. Ismerős-ismeretlen testek ölelkeznek a dinamitként robbanó, vagy az öntudatlanság állapotába lágyító zene hangjaira. Sokezres, sok tízezres tömeg, a drogok, a ritmus, a szex okozta kábulatban, ahol egy férfi keres egy nőt, egy nő a felejtést, más elvesztett vagy sosemvolt gyökereit – és még többen keresnek menekülő útvonalat a hétköznapok kilátástalanságából…

Most, negyven év múltával az örökérvényű emberi történethez új, napjaink hangulatához, alapkérdéseihez is passzoló köntös járul: dinamikus, látványos, vibráló látomás, izgalmas hangszerelés, különleges hangi adottsággal bíró művészeink tolmácsolásában.

Egy régi kedvenc kicsit másképpen a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában.

Fotók: Sirkó Eszter

A nyíregyházi előadás főbb szerepeit Kuthy Patrícia, Illyés Ákos, Szabó Márta, Varga Balázs, Horváth Margit, Puskás Tivadar, Nyomtató Enikő, Rák Zoltán alakítják. A koreográfiát Ladányi Andrea jegyzi, a rendező Tasnádi Csaba.