School of Rock – Európában először a Madách Színház mutathatja be Webber új musicaljét

2017 július 09. vasárnap, 7:56

2018 szeptemberében a Madách Színház újabb világsikert hoz el Magyarországra. Az ATV műsorában Szirtes Tamással Rónai Egon beszélgetett, és többek között arról is szó esett, hogy a jövő évadban, a londoni ősbemutató után Európában először Budapesten lesz látható az új Webber musical, mely köré a tervek szerint ezúttal rock fesztivált szerveznének.

Szirtes Tamás / Fotó: Madách Színház

„Andrew Lolyd Webber és a Madách Színház régi és jó alkotói kapcsolatot ápol, nagy darabjait, a Macskákat, Az Operaház Fantomját, a Volt egyszer egy csapatot vagy a Józsefet is játszhattuk. Másfél évvel ezelőtt bemutatták Londonban a School of Rock című új művét, ahol a premier utáni lázban azonnal beszéltem is Webberrel és elragadó feleségével terveimről, hogy történetesen szeretném Magyarországon színre vinni a rock musicalt. A lelkesedésem átragadhatott rájuk, mert megkérdezték, mikor szeretnénk műsorra tűzni. 2018 őszét javasoltam. Európában pedig először mi mutatjuk be a „Rocksulit. A rock zene és minden ami a műfajhoz köthető úgy érzem újabb lehetőség egy nagyszabású fesztivál szervezésére, bár ennek felépítése még folyamatban van” – fejtette ki Szirtes Tamás.

A július közepéig tartó Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál kapcsán a Madách Színház igazgatója elmondta, ezzel a fesztivállal rátaláltak a színházi működés inspiratív kiszélesítésére, és úgy véli, az adott évi nagybemutatók kapcsán érdemes lenne folytatni a fesztivál-hagyományt.

Szirtes Tamás / Fotó: Madách Színház

Arra a kérdésre, hogy vajon ennyi rendezés után tudja-e már annak a titkát, mitől lesz jó egy előadás, úgy felelt: „Tudom, hogy mit lehet elrontani. A rendezés döntések sorozata, és igyekszem a rossz irányt kerülni. A mai napig Ádám Ottót és Seregi Lászlót tartom legnagyobb mentoromnak, mesteremnek, és tulajdonképpen az a zenés tudás, mellyel ma a Madách Színház rendelkezik, nekik köszönhető. Nincs még egy ilyen színházi műfaj, mint a musical, mely magába foglal mindent, ami a világban érdekes, és jó, kezdve a technikai újításoktól a tartalmi elemekig. A musical szinte évről évre meg tud újulni, a színháznál sokkal konkrétabban reagál a világra.”

Szirtes Tamás szót ejtett a szerzővel való küzdelmeiről, pályájáról és szóba került az is, miért nehéz ma Magyarországon musicalt írni.

Az ATV műsorát ITT megnézhetik!