Boldogság: Cserháti Zsuzsa tiszteletére készül előadás az Esztergomi Várszínházban

2017 július 14. péntek, 9:02

15 éve lépett utoljára színpadra Magyarország egyik legkedveltebb énekesnője, Cserháti Zsuzsa. A tiszteletére rendezett előadást júliusban az Esztergomi Várszínházban mutatják be, azon a helyszínen, ahol Cserháti Zsuzsa utolsó alkalommal koncertezett 2002-ben.

Az alkotók szeretnének rendhagyó módon emléket állítani Magyarország egyik valaha élt legnagyobb énekesnőjének. A dokumentarista koncertszínház sajátos műfaji megnevezést illik leginkább az elképzelésre, mely életre hívja a 2017. július 30-i egész estés programot. A színészek által játszott szituációk nem megírt fikciók: a szövegkönyv valós interjúk, dokumentumok felhasználásával készült.

„Szeretnénk, ha a közönség számára kirajzolódna az az út, amin neki végig kellett mennie, hogy mindig tudjuk és emlékezzünk rá, hogy a jövő nemzedék tehetségeit ne engedjük a semmibe veszni. Természetesen munkásságának nagy zenei állomásairól sem fogunk megfeledkezni” – mondta Horányi Juli, az előadás megálmodója.

A jelenetek között élő, zenekari kísérettel hallhatják a dalokat, melyek meghatározták Cserháti Zsuzsa pályáját és összeforrtak élete minden állomásával.

Szereplők:
Horányi Juli
Märcz Fruzsina
Ágoston Péter

Zenekar:
Szakonyi Milán- gitár, vokál
Kovács Felícián- billentyű
Miklós Milán- basszusgitár
Weisz Nándor- dob, vokál

Látvány: Horányi Juli
Rendező: Dénes Viktor

BEMUTATÓ IDŐPONTJA: 2017. július 30. 21.00