Itt az Ének az esőben werkfilm – Idén új szereplőket láthat a Szabadtéri közönsége

2017 július 16. vasárnap, 7:28

Ezen a hétvégén az Operettszínház előadása, az Ének az esőben című musical szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok programjában. Idén új szereplőket láthatunk a produkcióban: Don Lockwoodként Adorjáni Bálint, Kathy Seldenként Bordás Barbara, Lina Lamontként pedig Kékkovács Mara csatlakozott a Dóm téri stábhoz.

Az Ének az esőben már a 2016-os évadban meghódította a nézők szívét. Az előadás a Szegedi Szabadtéri és a Budapesti Operettszínház együttműködésében jött létre, és öt estén keresztül összesen húszezer embert kápráztatott el. Harangozó Gyula rendező, Somogyi Szilárd társrendező, Horgas Péter díszlet- és Velich Rita jelmeztervező munkája idén is megidézi azt a varázslatos hangulatot, amit múlt évben.

Idén azonban új szereplőket láthat a Szabadtéri közönsége a produkcióban: Don Lockwoodként Adorjáni Bálint, Kathy Seldenként Bordás Barbara, Lina Lamontként pedig Kékkovács Mara csatlakozott a Dóm téri stábhoz.

A díszlet elemeiben visszaköszönnek a mozira utaló jelek. Filmszalagok, tárcsák alkotják azt a grandiózus stúdióhangulatot, amiben a darab játszódik. Velich Rita tervező szerelmese a korszaknak, ezt mutatják a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok.

Az alkotók igazi fesztiválelőadást vittek színre a musicalből, melyben egyedülálló és nagy kihívást jelentő technikával még az eső is eleredt a színen. A négy perces Singing in the rain dallamai alatt összesen 532 liter víz zúdult esőcseppek formájában a színpadra. Ki ne emlékezne Gene Kelly legendás, jókedvű-szerelmes táncára az esőben, a villanypózna körül? Ezt a frenetikus jelenetet 2017-ben is láthatják a Dóm téren.

„A darab tulajdonképpen nem változott” – Kerényi Miklós Máté mesélt:

A musical egyik főszereplője, a Cosmo-t alakító Kerényi Miklós Máté a Szeged.ma honlapnak pár napja elárulta: „A darab tulajdonképpen nem változott, hiszen ez egy reprodukciója lesz a tavalyi évi Dóm téri előadásnak. Idén minden bizonnyal erősebb, hatásosabb és jobb is lesz az előadás. A tavalyi év augusztusában valami újat alkottunk meg, aminek akkor még nem tudhattuk a nézői hatását, illetve a darab tempója is változott azóta. A darabot egy éve játsszuk Budapesten az Operettszínházban, ennek következtében az idei szegedi előadások erősebbek és összetettebbek tudnak lenni, hiszen nem az újdonság ereje fog uralkodni rajtunk, hanem előre tudunk tervezni, hogy milyen irányba is kívánjuk vinni az előadást. Továbbá a nézői visszajelzésekből építkezve tudtunk finomítani a darabon.”

A színész a szerephez fűződő viszonyáról úgy nyilatkozott, hogy az 1952-es film egy igazi gyerekkori kedvence volt.

“Mindig is nagy vágyam volt, hogy ez a darab valamilyen formában megtaláljon, hiszen anno rongyosra néztem a VHS kazettán az Ének az esőbent. Gene Kelly és Donald O’Connor jelenetei mindig is ámulatba ejtettek, ami miatt egy titkolt gyermekkori álmom vált valóra, hogy a színházi adaptációban én kelthetem életre Cosmo karakterét.”

Kerényi Miklós Máté az elkövetkező időszakról elmondta, augusztusban két meghatározó esemény is vár rá.

“Rögtön a hónap elején a Budavári Palotakoncerteken lépünk fel egy nagyszabású operettkoncerttel, amely a Sissi nyomában nevet viseli. Az eseményen nem csupán hazai operett komponisták dalai fognak elhangzani, hanem a bécsi operett világát is megidézi majd a műsor. Ezt követően augusztus 20-án Kolozsvár főterén adjuk elő a Csárdáskirálynőt harmincezer ember előtt. A nyári hónapokat követően az őszi időszakot is erőteljesen kezdjük, hiszen A chicagói hercegnővel utazunk Németországba, ahol 7 előadást játszunk a nagy sikerű operettből. A előadások különlegessége, hogy német nyelven adjuk elő a darabot, tehát van feladatunk bőven a nyár hátralévő részében, azonban a pihenésre is próbálok időt szakítani. Novemberben egy Luxemburg grófja bemutatónk lesz, amelynek a próbafolyamatát szeptemberben kezdjük el…” – tette hozzá.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok, Szegedma.hu