Holdfény mulató – Musicalt írt a Group’n’Swing

2017 augusztus 02. szerda, 8:04

Augusztus 4-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon debütál a Group’n’Swing zenekar első zenés darabja.

A fergeteges sodrású, élőben játszott Group’n’Swing-dalokért Romhányi Áron, a United Együttesből is ismert zeneszerző-zenei rendező felel, a forgatókönyv író-rendező Kovács Gábor Dénes, az előadásban közreműködik a Maffia Swing tánckar.

A színfalak mögött:

Egy mulatóról, avagy ajánló a koncert musical elé:

Vajon milyen kalandos kanyarok akadályozhatják a céltudatos cégtulajdonosnő, Catherine és a metropolisz hódítására készülő aranyifjú, Ben rohanó tempójú közeledését?

Új és reményteli show-ban ad minderre választ a Swing Street nevezetessége, a Chicago szerte közkedvelt Holdfény Mulató! Szükséges is a tapsban és dollárban mérhető siker, s talán jobban, mint eddig bármikor, hisz veszélyben a show-business e legendás otthona, s vele együtt az estéről-estére itt játszó népszerű Zenekar jövője. Kell a nagy dobás! S miközben pereg a lendületesen mozgalmas, szenvedélyektől fűtött, látványos táncképekben fogalmazott színpadi játék a botrányosan fordulatos irodai szerelemről, feltárul a próbatermi vívódások és választások világa. Előtűnnek a színfalak mögött zajló olykor keserves, máskor bohém pillanatok, ám történhet bármi, a Zenekar nem lát, nem hall és nem beszél. Legalábbis, a Holdfény Mulató kulisszáin kívül nem. S hogy végül színpadra kerül-e a nagyreményű új bemutató? Kiderül e különleges koncert musicalből.

A Fonogram-díjas csapat nagy álma volt, hogy egyszer a dalaikból színdarabot készüljön, így született meg a Holdfény mulató. A Group’n’Swing énekese, Magyar Bálint az impulzivmagazin.hu-nak mesélt arról, hogy színészként milyen jóleső érzés, hogy egyszer csak megkapta a musical kapcsán egyben a kettőt: a zenét és a színjátszást.

“A koncertjeink egyébként sem csak a „kimegyünk és eljátsszuk” jegyében zajlanak, minden koncerten egyből partner a közönség, legalábbis azon vagyunk, hogy elérjük, ne csak a tánc révén „álljanak velünk szóba”. Mindig van kiszólás, kis rögtönzések. Most minden le lesz írva, így a közönség egy picit kimarad a szokásos interakciókból, de szerintem egy másik oldalról teljesen újat kapnak majd.” – mondta Magyar Bálint.

A Group’n’Swing bemutatja: Holdfény Mulató
koncert musical

2017. augusztus 4. és 5. (péntek, szombat) 20.00

Városmajori Szabadtéri Színpad
(2 óra 15 perc egy szünettel)

 
 

Kapcsolódó anyagok