Országos turnéra indul az Itt élned, halnod kell történelmi rockmusical

2017 augusztus 13. vasárnap, 17:19

Országos turnén adja elő az Itt élned, halnod kell című történelmi rockmusicalt az Esztrád Színház augusztus 19. és október 14. között hat helyszínen.

Itt élned, halnod kell

Itt élned, halnod kell

A Koltay Gábor rendezte darabot augusztus 19-én a Vésztő-Mágor Törénelmi Emlékhelyen, augusztus 26-án Mohácson, szeptember 2-án Szigligeten, szeptember 16-án Délegyházán, szeptember 23-án Komáromban, október 14-én pedig Szegeden láthatja a közönség – közölték a szervezők az MTI-vel.

A darab a honfoglalástól a rendszerváltozásig állít emléket a magyar történelem jeles eseményeinek, köztük Szent István király uralkodásának, a tatárjárásnak, Mátyás uralkodásának, a 150 éves török hódoltságnak, a Rákóczi- és az 1848-as szabadságharcnak, valamint a trianoni békeszerződésnek és az 1956-os forradalomnak.

Koltay Gábor, Vikidál Gyula / Itt élned, halnod kell

Koltay Gábor, Vikidál Gyula / Itt élned, halnod kell

A zenemű rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumokat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelem kiemelkedő korszakait, fontos eseményeit.

A főszereplő Vikidál Gyula mellett Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Palcsó Tamás, Sipos Imre, Szentgyörgyváry Laura, Varga Miklós és gyermekei, Varga Vivien és Varga Szabolcs lép színpadra. Közreműködnek a komáromi Magyarock Dalszínház művészei, a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai, artisták és lovasok. A történelmi játékot tavaly nyáron mutatták be a budapesti Hősök terén.

Forrás: MTI, Színház.org