A Fertőrákosi Barlangszínházban is bemutatkozik a Macskák

2017 augusztus 24. csütörtök, 14:08

A Madách Színház legendás előadása augusztus 25-én és 26-án látható a Fertőrákosi Barlangszínházban. A musical 2018-ban 35 éves jubileumát ünnepli.

A Barlangszínház 760 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, fűthető székekkel, megnövelt területű, modern színházi fény- és hangtechnikával ellátott színpaddal, föld alatti és felszíni kiszolgáló egységekkel rendelkezik.

Fotó: Madách Színház

A legendás Webber musicalről, a Macskákról:

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék – nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott – macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical.

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az eltelt 34 évben az előadást Budapest mellett láthatták Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is. Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint másfél millió néző vásárolt jegyet a musicalre.

Fotó: Madách Színház

Az előadásban mások mellett Szolnoki Tibor, Malek Andrea, Mező Zoltán, Bakó Máté, Rezsnyák Róbert, Ladinek Judit, Molnár Gyöngyi, Jenei Gábor, Solti Ádám, Szilvási Judit, Sándor Dávid, Sánta László, Serbán Attila, Wégner Judit, Kecskés Tímea, Magyar Krisztina, Nagy Attila szerepel.

A Macskákat Szirtes Tamás rendezte.