A Sherwoodi erdő legendája életre kel: Jön a Robin Hood musical!

2017 augusztus 25. péntek, 12:02

Kovács Áron, Gesztesi Károly, Vastag Tamás és Gubik Petra főszereplésével készül a Robin Hood musical. Az előadás Szeged, Győr, Veszprém és Pécs legnagyobb játszóhelyein is látható lesz. A darabot először a Tokaj Fesztiválkatlanban mutatják be augusztus 26-án.

A musicalben feldolgozott legenda a világ egyik leghíresebb története, mely olyan örök emberi értékekről szól, mint a hazaszeretet, hűség, az igazság keresése, szabadságvágy.  Az előadás rendezője és zeneszerzője Szomor György, a dalszövegeket Miklós Tibor írta.

A musical főszerepeiben Kovács Áron mellett Vikidál Gyula, Hajdú Steve, Gesztesi Károly, Vastag Tamás és az Operettszínház színésznője, Gubik Petra is színpadra lép. A romantikus történet élő zenekarral kel életre.

A Robin Hood ősbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartották, pár év szünet után pedig megújult szereposztásban, felfrissülve láthatják újra a nézők.

Robin Hood az angol mondakör és folklór egyik legismertebb hőse, „a tolvajok fejedelme”. Egy törvényen kívüli képzett íjász, aki társai segítségével fosztogatja az angliai Nottinghamshire megyében utazókat. Leginkább arról közismert, hogy „elvesz a gazdagoktól, és a szegényeknek ad”. Emlékét rengeteg könyv, film, képregény és játék őrzi.

Turnéállomások:
október 6. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
október 7. Győr, Városi Egyetemi Csarnok
október 13. Veszprém Aréna
október 25. a Papp László Sportaréna
november 4. Szeged, Szegedi Városi Sportcsarnok