Made in Hungária: Rock and roll Csillebércen

2017 augusztus 29. kedd, 15:14

Augusztus 31-én a Csillebérci Szabadtéri Színházban újra életre kelnek a ’60-as, ’70-es évek legnagyobb slágerei. Jön a Made in Hungária musical Vizeli Csaba rendezésében.

A zenés előadásban mások mellett Másik Lehelt, Tihanyi Dánielt, Mészáros Tamást, Bánfi Csabát, Fecske Dávidot, Szakács Pétert, Pál Tamást, Gombás Ádámot, Pethő Marcellt, Balogh Attilát, Zalka Norbertet, Kollárik Milánt, Kuczmann Ágnest, Enyingi Zsófiát, Tóth Dorottyát, Gulyás Vivient, Soós Juliannát, Gerdesits Irént, Másikné Vizeli Anitát, Gerdesits Ferencet, Kollárik Pétert, Tar Gabriellát láthatják. A Made in Hungária koreográfiáját Bakó Gábor és Dávid Bettina jegyzi.

Fenyőékről, avagy egy kultikus időszakról:

A hatvanas évek elején ki – majd visszadisszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Mikibe (darabunkban Ricky) eddigre mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantine’s és mindenek előtt a rock and roll.

A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Cipős dobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva Rock and roll. És létrejött a Hungária. Számaikban Angyalföld csodálatos metamorfózison megy át: fényárban úszó utcáin kifényesített Chevyk hasítanak, a szél pálmafákat ráz, és minden utcasarkon hotelek, bárok várják a betérő jampikat…