Már próbálják A muzsika hangját a Pécsi Nemzeti Színházban

2017 augusztus 30. szerda, 15:29

A Pécsi Nemzeti Színházban olvasópróbával vette kezdetét A muzsika hangja próbaidőszaka augusztus 22-én.

A musicalt Nagy Viktor rendezi, a koreográfiát Vincze Balázs jegyzi, a premiert október 6-án tartják.
Az örök érvényű musical Oscar-díjas filmváltozatán a bemutató óta generációk nőttek fel.  A fülbemászó dalok, a szerelem, a család, az összetartozás és az életöröm időtlen témái, valamint a társadalmi, történelmi háttér teszik a darabot fél évszázaddal a megjelenés után is frissé.
Egy legendás musicalről:
A 30-as évek végén Ausztriában játszódó történetben a folyton éneklő, életvidám apácanövendék, Maria, nevelőnőnek szegődik a megözvegyült, szigorú von Trapp kapitány hét gyermeke mellé. A házban uralkodó katonás fegyelmet látva, hogy örömöt csempésszen az ódon kastély falai közé, énekelni tanítja a gyerekeket. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik a házban, de a romantikus történetet beárnyékolja a háború, a német megszállás. A zene, a játék, a gyermeki tisztaság, a humor, az emberi tartás áll szemben a világot katasztrófába sodró eszmékkel.
 

A pécsi előadásban Mariát Kulcsár Viktória alakítja, Georg Von Trapp kapitányt Hüse Csaba és Laklóth Aladár játssza. A musiclaben szerepet kapott Stubendek Katalin, Györfi Anna, Józsa Richárd, Sárközi Edina, Kovács Melinda, Nemes-Horváth Orsolya, Széll Horváth Lajos, Unger Pálma, Takaró Kristóf E.H., Bánky Gábor, Götz Attila, Bergovecz Dávid. Közreműködik Pécsi Nemzeti Színház Énekkara és Tánckara, valamint a Pécsi Szimfonietta.