Queen musical Magyarországon: Ők a We Will Rock You főszereplői

2017 augusztus 30. szerda, 9:05

November 24-én tartják a We Will Rock You musical budapesti bemutatóját a BOK (volt Syma) Csarnokban. Az alkotók nagyszabású sajtótájékoztatón, a Hard Rock Cafe-ban árulták el, hogy az év egyik leginkább várt zenés produkciójában, a Queen dalokból készült előadásban kiket láthatunk majd.

A 2002-ben bemutatott világsiker, a Queen dalokból készült We Will Rock You musical Európától Amerikáig mindenhol siker volt, sőt még Las Vegasban is játszották, és évek óta tervben szerepelt a musical filmes feldolgozása is. Az előadást eddig nem láthatta a magyar közönség, hiszen a világkörüli turné országunkba nem jutott el. Azonban 2017-ben a Queen musical végre Magyarországra érkezik a PS Produkciónak köszönhetően.

A főszereplők: Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Siklósi Balázs, Sári Éva, Egyházi Géza, Balogh Anna, Szemenyei János, Végh Péter, Vadász Gábor, Stéphanie Schlesser, Zöld Csaba

Simon Edit producer a Vámpírok bálja kapcsán a hazai közönség által is ismertté vált Cornelius Baltust kérte fel rendezőnek, Túri Lajos Pétert koreográfusnak. A díszlet és jelmeztervező Kentaur, a művészeti vezető Póka BalázsKöteles Géza a zenei vezető, és sajnos a dalok magyar fordítója Miklós Tibor már nincs velünk. Az előadásban olyan jól ismert Queen dalok szerepelnek, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a Bohemian Rhapsody, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champion és persze a musical címadó dala, a We Will Rock You.

We Will Rock you Magyarországon!

“Rengeteg munka előzte meg a Queen musicalt, voltak olyan éjszakák, amikor folyamatosan a gép előtt ülve, email-eket váltva vártuk, hogy a szerződés mindegyik fél számára megfelelő legyen. A játszási jogokat még 2002-ben kértük meg, és 15 év várakozás után kaptuk meg, ráadásul non-replica változatban mutathatjuk be a világon elsőként. Az alapokhoz tartjuk magunkat, és a szellemiségét megőrizzük annak a produkciónak, mely a West Enden és a Broadwayn is óriási siker volt, de szabad kezet kapva új rendezéssel és koreográfiával, valamint teljesen új látványvilággal tűzzük majd műsorra” – mesélte korábban a Színház.org-nak Simon Edit producer.

“A globalizációról szól a We Will Rock You, és úgy vélem a  szabadság érzetet legjobban a rock zenével lehet kifejezni.” – tette hozzá Simon Edit a sajtótájékoztatón. “A BOK Csarnokban tartjuk a musical premierjét, de nyitottak vagyunk színházi befogadásra is. Nagyon örülök, hogy 3000 fő előtt mutatkozhatunk be.” – avatott be a producer.

Elárulta, hogy Kentaur már megtervezte a díszleteket, mely csarnokokban és kisebb helyszíneken is tökéletesen működik. Kentaur elmondta, hogy a koncert és egyben színházi díszlet keveréke gazdag látványvilággal egészül ki, a produkció flexibilis lesz, így könnyen költöztethető. A szereplőket több száz jelentkező közül, nyílt castingon választotta ki a szakmai stáb.

Queen musical a távoli jövőből:

A történet a távoli jövőben, 2300 környékén, a PlanetMall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció teljes mértéket öltött, az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen KillerQueen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. A fiatalok egy csoportja azonban fellázad a műanyag világ ellen, ők egyéniségek, akik szabad gondolkodást és igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarnak. Az ellenállókkal azonban keményen leszámol a hatalom, akit elkapnak, annak az agyát átmossák és örökre elveszti szabad gondolatait és egyéniségét.

A We Will Rock You musical produkció magnókazetta gyűjtést hirdet

A kazettákból hatalmas emlékfal készül, amelyet a bemutató helyszínén kiállítanak és része lesz az előadás díszletének is. Tervük megvalósításához közel 16 000 db kazettát kell összegyűjteniük a nézők segítségével.

2017. augusztus 29-től szeptember 30-ig leadhatják a kazettákat az alábbi helyszíneken:
Hard Rock Cafe Budapest
1051 Budapest, Deák Ferenc u. 3-5,
Illetve postán:
PS Produkció
1279 Budapest, Pf. 99

A kazettákat tokkal és anélkül is várják, de fontos, hogy ráírják a nevüket!

V.K. / Színház.org