Már próbálják a Padlást a Győri Nemzeti Színházban

2017 szeptember 04. hétfő, 12:21

Szeptember 30-án mutatják a Győri Nemzeti Színházban a Padlás című musicalt Háda János rendezésében. A próbák megkezdődtek.

 

Fejszés Attila és Nagy Balázs, fotó: Fehér Alexandra

1986 nyarán egy mesesorozaton és Zorán új albumán kezdett dolgozni Presser Gábor és Sztevanovity Dusán, egy ötlet azonban új irányba terelte őket, ennek köszönhető a hatalmas sikerű musical megszületése. 1994-ben Győrben már bemutatták a zenés darabot, melyet most újra láthatnak a bérletes nézők a Kisfaludy teremben, illetve bérletszünetes előadásokon a Nagyszínházban.

Az előadásban mások mellett Fejszés Attila, Kiss Tünde, Bende Ildikó, Nagy Balázs, Bródy Norbert, Mohácsi Attila, Mózes Anita, Járai Máté, Venczel-Kovács Zoltán, Török András, Klinga Péter, Kiszel Attila, Koppány Zoltán szerepel. A rendező Háda János, a koreográfus Fekete Miklós. A Padlás jelmeztervezője Győri Gabi, a díszleteket Bátonyi György jegyzi.

Készülnek a jelmezek…

A Padlás ősbemutatójára 1988. január 27-én került sor a Vígszínházban, Marton László rendezésében, ahol azóta töretlen sikerrel játsszák. A félig mese félig musical egy betörés, két szerelmes fiatal és négy, a túlvilágot kereső szellem történetét meséli el. Az ősbemutató óta számos egyéb színházban bemutatták már.